Je neskutečné, že takřka po roce příprav a plánování 92. ročníku Sportovní slavnosti, je tato akce opět minulostí. Dovolte mi, abych tento ročník zhodnotila z pohledu jednoho z pořadatelů.

Vypadá to možná jednoduše… Tři dny zábavy, lunapark, stánky s občerstvením a zajištěním „nějaké“ hudby. Věřte mi, tak jednoduché to není. Ve skutečnosti se pod tím vším skrývá skoro roční příprava a minimálně dvou měsíční intenzivní práce na tom, aby vše klaplo, abyste vy, naši návštěvníci byli spokojení a rádi se k nám vraceli.

Akci pořádá TJ Sokol Kobeřice na svou vlastní pěst a financuje ji ze svých zdrojů, pomineme-li podporu sponzorů, která je každým rokem nejistá a nikterak výrazná. Bez pomoci a aktivního zapojení mnoha lidí, by se tato akce nedala uspořádat. Zapojeni jsou členové Výkonného výboru TJ, řádoví členové TJ, kteří se prostřídávají ve stáncích s občerstvením během celých slavností, lidé, kteří zajišťují a koordinují sportovní program, úklid areálu a v neposlední řadě jsou to lidé, kteří plánují kulturní program, včetně propagace slavností, jejího PR, a to vše bez nároku na odměnu! Kdybychom tuto pomoc měli vyjádřit čísly, byli bychom minimálně na 80 angažovaných lidech! Ano, je to náročné, i proto jsme velice rádi, že letošní ročník byl úspěšný J

Slavnosti se konaly od 22. 7. – 24. 7. 2016 a na své si přišli příznivci sportu, dobrého jídla a pití a rovněž posluchači kvalitní hudby, což podtrhlo nádherné letní počasí, které nám po celé 3 dny přálo.

V rámci sportovního programu byly slavnosti nabité a nabídly několik utkání a  turnajů. V sobotu 23.7. se v dopoledních hodinách konal fotbalový turnaj dorostu „O pohár starosty obce Kobeřice“, kterého se zúčastnila 4 mužstva (Kobeřice, Dolní Benešov, Polanka, Slavia Opava). Kobeřice se umístily na druhém místě, kdy pouhým rozdílem 3 bodů skončily za vítěznou Polankou. Nejužitečnějším hráčem celého turnaje se stal Filip Kollek z Kobeřic.

Rovněž v dopoledních hodinách proběhl volejbalový turnaj smíšených mužstev hráčů z Kobeřic a okolí.

Od 13 hodin se uskutečnil jubilejní 20. ročník „Memoriálu Bernarda Václavíka“, kterého se rovněž zúčastnila 4 mužstva (Václavíci, Opavsko, polské Kobierzyce a Sudice). Vítězem memoriálu se stalo mužstvo „Václavíků“ s konečným skóre 9 bodů.

Neděle 24.7. lákala diváky nejprve na exhibiční utkání našich žáků proti rodičům, trenérům a fanouškům fotbalu. Utkání skončilo těsným vítězstvím rodičů v poměru 7:6. V rámci tohoto utkání ukončili žákovskou kategorii tito žáci: Adam Hartmann, Andreas Kolarčík, Tomáš Novák, Radim Krzisch, David Buchta, Filip Rother, Filip Stromský, Martin Schlischka, Sebastian Švančar a Tomáš Mrovec

Hlavním utkáním nedělního odpoledne byl přátelský druholigový souboj mezi SFC Opava a MFK Vítkovice, který rovněž divákům nabídl zajímavou podívanou se suverénním vítězstvím Opavy v poměru 5:0. Utkání přihlíželo více než tisíc diváků.

Věřím, že za pestrou nabídkou ze strany sportu nezůstal pozadu ani kulturní program J Páteční večer a vlastně celé slavnosti zahájil moderátor Rádia Čas, DJ Aleš Šklubal, který publikum příjemně provázel těmi největšími hity minulosti i současnosti, hity českými i zahraničními. Taneční parket byl stále plný a to je známka toho, že o kvalitní zábavu bylo dobře postaráno.

Z pohledu kultury, byl vrcholem letošních slavností sobotní program, kdy pozvání na naší akci přijala hudební skupina KOFE-IN a MANDRAGE. Kofe-in je opavská kapela, která sbírá jeden úspěch za druhým. Frontman kapely Honza Kunze dokáže publikum skvěle naladit a dostat do správné koncertní atmosféry. Kofe-in si zahráli před naším hlavním hostem, headlinerem celých slavností – skupinou MANDRAGE a otevírali náš sobotní večer.

 

Domluvit spolupráci s kapelou takového formátu, jako jsou MANDRAGE nebylo vůbec jednoduché. Vyjednání podmínek smlouvy, řešení technického zázemí apod. trvalo téměř rok. Už proto si nesmírně vážíme toho, že se to povedlo, že k nám kapela dorazila a odehrála skvělý koncert. MANDRAGE vydali na konci loňského roku novou desku „Potmě jsou všechny kočky černý“, která obsahuje hity jako Brouci, Ona se smála, apod. Všechny tyto písně jsme si mohli poslechnout naživo, nicméně na své si přišli i milovníci starších hitů jako: Hledá se žena, Šrouby a matice, Františkovy lázně, Tanči dokud můžeš, Mechanik, apod.

MANDRAGE předvedli hodinovou show plnou světelných efektů, vystoupili ve stříbrných kostýmech s helmami, a svým pozitivním přístupem nabili publikum neskutečnou energií J. Dle reakcí publika bylo zřejmé, že se všichni dobře baví a koncert si užívají!

Po koncertě pokračovala taneční zábava, které se ujal DJ Penguin.

Celá akce končila v brzkých ranních hodinách a my doufáme, že ke vší spokojenosti.

Neděle se nesla ve večerním karnevalovém duchu, kdy k tanci a poslechu zahrál pan Leo Malchárek se synem Vojtou. Jejich pestrý repertoár lahodil starším i mladším posluchačům, kteří se bavili a tancovali až do půlnoci. Tímto vystoupením byly naše slavnosti ukončeny.

Během celého víkendu navštívilo náš areál bezmála 3 000 lidí, čehož si nesmírně vážíme a jsme velice rádi, že jste přišli podpořit naši práci J Nikdy se všechno nepovede na 100%, nějaké ty „mouchy“ tady stále budou, ale i to je dobře, alespoň je pro nás motivací stále něco zlepšovat.

Z pohledu pořadatele hodnotím tento ročník Sportovní slavnosti jako úspěšný J. Je nemožné tady vyjmenovat všechny, kteří se na průběhu slavností podíleli, přesto mi dovolte, abych touto cestou poděkovala zejména Výkonnému výboru TJ v čele s předsedou Martinem Halfarem, kteří nápad pozvat skupinu MANDRAGE podpořili a zejména pak Martin odvedl na organizaci slavností obrovský kus práce.

Druhá osoba, které bych tímto chtěla poděkovat je Honza Kunze, který mi pomáhal s kulturní dramaturgií, konzultoval se mnou vše důležité a podporoval mě kdykoli jsem potřebovala.

DÍKY VŠEM, kteří jste na slavnosti přišli, děkujeme těm, kteří pomáhali a angažovali se, nesmírně si toho ceníme. Těšíme se na vás opět za rok! J

Mgr. Marie Stuchlíková

kulturní referent TJ Sokol Kobeřice

Napsali o nás

region Opavsko

Sportovní slavnosti pohledem TV Hlučínsko

Sportovní slavnosti pohledem TV Hlučínsko

Leave us a reply