No image

Naši fotbalisté zažívali doteď vydařený vstup do jarní části krajského přebo­ru. V úvodních dvou kolech ra­zantně zaveleli k vytoužené zá­chraně, jenže proti Frenštátu vyrobili neuvěřitelné množství individuálních chyb a nakonec přenechali všechny body svému soupeři.

První poločas bychom nejraději vymazali z paměti. Naše trápení odšpuntoval Špaček, kterému Bartoš přistavil balon na hranici šestnáctky a hostují­cí kapitán si věděl rady – 0:1. Ve 26. minutě si David Janík osud­ně neporozuměl s gólmanem Zieglem, čehož využil rychlonohý Klimpar a pohodlně zasunul míč do prázdné klece – 0:2. Šest minut před přestávkou už byli naši hráči zralí na ručník. Po dal­ší hrubce kobeřické defenzivy sejmul Ziegl ve vápně Klimpara, obdržel červenou kartu a na­víc se samozřejmě pískala penal­ta. Pokutový kop proměnil sám faulovaný a Frenštát šel rázem do kabiny s luxusním tříbrankovým náskokem – 0:3. Domácí mužstvo však zbytek zápasu neodchodilo. I v početním oslabe­ní soupeři zle zatápělo a v závěru dokonce zdramatizovalo zdánli­vě rozhodnuté utkání. V 67. mi­nutě vybídl Žmolík ke skórová­ní Šimečka – 1:3. Poté ovšem nešťastník David Janík špatnou malou domů zavařil náhradní­kovi mezi tyčemi Stoklasovi a Klimpar zkompletoval hattrick – 1:4. Hráči našeho mužstva ale nepolevovali v náporu. Dvě minuty před finál­ním hvizdem zužitkoval Žmolík přesný pas Šimečka – 2:4. V nastaveném čase si Žmolík do­šel do šestnáctky pro pentli a následně nezaváhal – 3:4. Více jsme toho bohužel nestih­li.

 

 „Tentokrát jsme si to prohrá­li sami, protože jsme dělali straš­né chyby. V defenzivě jsme mezi sebou špatně komunikovali, což hosté několikrát potrestali. Za druhý poločas si naopak kluci zaslouží pochvalu. I v deseti li­dech bojovali, a kdyby zbýva­lo více času, tak věřím, že ješ­tě vyrovnají. Z domácích zápasů máme bohužel pořád komplex. Venku hrajeme mnohem lépe,“ povzdechl si vedoucí našeho mužstva Martin Halfar (zdroj Region Opavsko).

 

Tomáš Kamrád (trenér Kobeřic): „Totálně jsme projeli první poločas. V něm jsme hráli hrozně, dokonce jsme šli do deseti. Po přestávce se naše hra zvedla, dokázali jsme utkání zdra­matizovat. Vedle tří branek jsme si vytvořili i šance, které se nám ale nepodařilo proměnit Je to škoda, v tomto duelu jsme měli bodovat. Hráli jsme dětský fotbal a to nám zlomilo vaz.“ (zdroj Region)

 

 Branky: 87. a 90. Žmolík, 67. Šimeček – 26., 42. z pen. a 84. Klimpar, 20. Špaček

 

Sestava našeho celku: Ziegl – J. Oberherr, Buchta (25. Gorčakovský), D. Ja­ník, Schreier (41. Stoklasa) – Ro­bin Wirth – Hartmann (64. J. Janík), René Wirth (46. Jašek), Žmolík, Kryštof – Šimeček. Tre­nér: Tomáš Kamrád.      

 

Přehled výsledků krajského přeboru

Kobeřice – Frenštát p. R. 3:4 (0:3)

Markvartovice – Vendryně 0:3 (0:3)

Bohumín – Polanka 0:0 (0:0)

Kravaře – Břidličná 3:2 (2:0)

Vítkov – Pustá Polom 3:1 (1:0)

Slavia Orlová – Dětmarovice 0:2 (0:0)

Háj ve Slezsku – Český Těšín 3:0 (1:0)

Šenov – Heřmanice 4:2 (1:0)

Leave us a reply