No image

Háj ve Slezsku – Kobeřice „A“ 0:0

 

Háj ve Slezsku se stal dě­jištěm atraktivního regi­onálního derby mezi domá­cími fotbalisty a Kobeřicemi. Hlavně hosté měli o motivaci předem postaráno, protože se v aktuální sezoně bijí o udrže­ní. Jejich soupeř navíc postrá­dal hned několik stálic základ­ní sestavy. Nakonec se zrodila celkem spravedlivá remíza.

 

Háječtí nastoupili bez spousty opor, přesto na začátku uzamkli Kobeřice v jejich šestnáctce. Hned v 6. minutě načasoval Žůrek perfektní kolmici na Trupla, který uviděl ve vápně naprosto volného Lampu, jenže domácí­ho záložníka vychytal gólman Ziegl. Z následného rohu za­kroutil Lampa centr na zadní tyč, kde se dral do nebezpeč­ného zakončení Pospíchal. Háji se potom ještě zranil Trupl, je­hož pozici převzal mladíček To­man. Právě domácí dorostenec si po chvilce naběhl na ideální pas Vyležíka, zbavil se obránce a rozkymácel břevno. Kobeřice na sebe v úvodním dějství upozornily jen dvakrát, a to Kryštofem. Nejprve po pasu Petra Stuchlíka prováhal optimální příležitost k zakončení, podruhé ztroskotal po úniku ze strany na domácím gólmanovi.

 

Ve dru­hém dějství se nejprve osmělily Kobeřice. Po rohovém kopu Ja­kuba Janíka se zmocnil odraže­ného balonu Buchta a zachrán­ce Pospíchal musel tahat horké kaštany z ohně. V samotném závěru se domácí snažili zvrá­tit zápas ve svůj prospěch, jenže pokus talentovaného Tomana odklidil z brankové čáry oběta­vý Gorčakovský.

 

„Chybělo nám šest hráčů základní sestavy, ale kluci se semkli a podali kvalitní výkon. Pouze mě mrzí, že jsme neproměnili několik dobrých šancí. V koncovce si stále ještě počínáme příliš zbrkle. Diváci určitě sledovali zajímavé utká­ní,“ konstatoval hájecký trenér Kamil Matěj.

 

Kobeřický stoper Jan Buchta byl s bodovým zis­kem spokojený. „Remízu bere­me. V prvním poločase jsme zbytečně často faulovali, tak­že se Háj díky standardkám do­stal do tlaku. My jsme se snažili udeřit hlavně z brejků. Po pře­stávce už jsme přidali, ale roz­hodující gól jsme bohužel nevstřelili,“ dodal Buchta (zdroj Region Opavsko).

 

Sestava Kobeřic: Ziegl – Schreier (81. Jašek), Buchta, D. Janík, Gorčakovský – P. Stuchlík, Robin Wirth, René Wirth, J. Janík – Kryštof (46. J. Oberherr), Šimeček. Trenér: Tomáš Kamrád.      

Výsledky krajského přeboru

Háj ve Slezsku – Kobeřice 0:0 

Pustá Polom – Heřmanice 2:1 (1:0)

Markvartovice – Frenštát p. R. 6:1 (3:0)

Bohumín – Šenov 2:1 (2:1)

Vendryně – Český Těšín 0:0 

Dětmarovice – Polanka 3:2 (3:1)

Vítkov – Břidličná 1:1 (0:1)

Slavia Orlová – Kravaře 2:1 (2:1)

Leave us a reply