No image

TJ Vítkov – Kobeřice „A“ 2:6 (0:4)

 

Fotbalový stadion ve Vít­kově se stal o víkendu dějištěm nesmírně důleži­té záchranářské bitvy domácího týmu s jeho tabulko­vým sousedem z Kobeřic. Obě mužstva se v letošní se­zoně motají nebezpečně blíz­ko sestupových vod, kam by se rozhodně nechtěla pono­řit. Po sobotním zápase hro­zí pád hlavně Vítkovu, kte­rý schytal v derby pořádnou facku.

 

Domácí si pod sebou pod­řízli větev hned v prvním po­ločase. Čistý štít hájili pou­ze pár vteřin, protože již ve 2. minutě šikovně zakombinovali Šimeček s Petrem Stuch­líkem a Jan Oberherr poslal míč hlavou mimo dosah gól­mana Richtera – 0:1. Vítkov sice brzy reagoval zásluhou Jurečky, ale mával se ofsajd. Vy­rovnáním dále zaváněla příle­žitost Romana Modelského, jenže v kanonádě pokračova­li hosté. Ve 22. minutě vytvořil Žmolík skvělou palebnou po­zici pro Šimečka, který si vě­děl rady – 0:2. A když se Jan Oberherr trefil po přízemním centru Petra Stuchlíka přímo do víka, tak už byli Vítkovští zralí na ručník – 0:3. Čtvrtou hořkou pilulku spolkli domácí ve 43. minutě, kdy Žmolík z penalty potrestal faul Krásy na Kryšto­fa – 0:4.

 

Deset minut po pře­stávce sice po akci Cihláře ko­rigoval Roman Modelský na 1:4, ale zmrtvýchvstání domá­cích se nekonalo. Nový bomber Kobeřic Jan Oberherr totiž po lahůdkovém lobu zkomple­toval hattrick – 1:5. Do zápa­sových statistik se pak ještě za­psal čerstvý Radim Stuchlík, který šajtlí obstřelil Richtera a balon se pomaličku dokutálel do sítě – 1:6. Úspěšná hlavička vítkovského Krásy z poslední minuty už nic neřešila – 2:6.

 

„Šlo o hodně, takže jsme vidě­li bojovný zápas. Docela jsem se toho obával, naštěstí se nám perfektně povedl začátek. Po vedoucím gólu jsme se uklid­nili a pěkně jsme si zastříleli. Hlavně Honza Oberherr si to v útoku hodně užíval. Po přestávce už jsme polevili, ale ztrátě koncentrace se ani nedi­vím. Získali jsme velice důleži­té tři body,“ konstatoval kobeřický vedoucí Martin Halfar (zdroj Region Opavsko).

 

Branky: 55. R. Model­ský, 90. Krása – 2., 39. a 56. J. Oberherr, 22. Šimeček, 43. Žmolík z pen., 78. R. Stuchlík.

 

Sestava Kobeřic: Ziegl – Schreier, Buchta, D. Janík, Gorčakovský – P. Stuchlík, Robin Wirth, Žmolík, Kryštof (75. R. Stuchlík) – Šimeček (70. A. Oberherr), J. Oberherr (78. Kubný). Trenér: Tomáš
Kamrád.             

 

Výsledky krajského přeboru

 

Vítkov – Kobeřice 2:6 (0:4)

Pustá Polom – Břidličná 4:0 (1:0)

Markvartovice – Kravaře 6:1 (4:0)

Vendryně – Polanka 0:3 (0:1)

Český Těšín – Heřmanice 1:1 (0:0)

Dětmarovice – Frenštát p. R. 4:0 (0:0)

Slavia Orlová – Šenov 1:3 (0:1)

Háj ve Slezsku – Bohumín 2:2 (1:2)

Leave us a reply