No image

TJ Sokol Kobeřice – TJ Markvartovice 5:0 (3:0)

 

V dalším regionálním derby se střetly se­stupem ohrožené Kobeřice s rozjetý­mi Markvartovicemi. Nedělní duel přine­sl hodně překvapivý scénář, protože hosté nepotvrdili vynikající formu, když na Prajzské naprosto vyhořeli. Domácí jim uštěd­řili ostudnou pětku, díky které se výrazně vzdálili chvostu tabulky.

 

V úvodní půlhodince ještě Markvartovice vzdorovaly. Kobeřice se s výjimkou příleži­tosti Šimečka k ničemu významnému nepropracovaly. Rovněž trestňák Robina Wirtha z 31. minuty směřoval kousek vedle. O pár vteřin později si však Šimeček naběhl na pas Kryštofa, posadil na zadek gólmana Poláška a uklidil míč do opuštěné klece – 1:0. Hosté ab­solutně vypadli z role, když hned ve 37. mi­nutě hledal Jan Oberherr ve vápně Šimečka a dezorientovaný Tomis si vsítil učebnicové­ho vlastence – 2:0. Definitivně na lopatkách se pak Markvartovice ocitly ve 45. minutě. Šimeček prostrčil balon na Jana Oberherra, který obelstil Poláška hokejovým blafákem a zvýšil již na 3:0.

 

Ve druhém dějství domácí lehce polevili, takže svůj náskok zvýraznili až v samotném závěru. Nejprve sice David Janík z trestňáku polaskal pouze boční síťku, ale v 84. minutě už se natěšení kobeřičtí fandové dočkali. Kryštof těžil z obrovské hrubky hos­tující defenzivy, když nepohrdl sólovým ná­jezdem – 4:0. Konečnou podobu dal výsled­ku Robin Wirth, kterému Markvartovice gól znovu doslova darovaly – 5:0. Do listiny střel­ců hodlal nakouknout rovněž střídající Náhlík, jenže rozezvonil pouze tyčku. Na 300 spokojených diváků se tak v posledním domácím zápase rozloučila s hráči potleskem.

 

„Pětibranková prohra je pro soupeře dost krutá. My jsme tentokrát byli maximálně produktivní. Markvartovice úplně nezklamaly, ale hrály pouze po šestnáctku, protože naše defenziva výborně pracovala. Jsme rádi, že jsme se při­blížili záchraně a potěšili jsme naše přízniv­ce,“ pravil kobeřický vedoucí Martin Halfar (zdroj region Opavsko).

 

Branky: 32. Šimeček, 37. Tomis vlast­ní, 45. J. Oberherr, 84. Kryštof, 88. Robin Wirth.

 

Sestava našeho celku: Ziegl – Schreier, Buchta, D. Janík, Gorčakovský – P. Stuchlík (65. A. Oberherr), Robin Wirth, R. Stuch­lík, Kryštof – Šimeček (73. Náhlík), J. Oberherr (80. Kubný). Trenér: Tomáš Kamrád.

 

Výsledky krajského přeboru

Kobeřice – Markvartovice 5:0 (3:0)

Bohumín – Slavia Orlová 3:1 (1:0)

Kravaře – Pustá Polom 1:5 (1:1)

Frenštát p. R. – Český Těšín 2:0 (1:0)

Háj ve Slezsku – Vendryně 0:4 (0:2)

Šenov – Vítkov 3:4 (2:2)

Břidličná – Dětmarovice 2:1 (1:1)

Heřmanice – Polanka 5:1 (3:1)

Leave us a reply