No image

Třetí červencový víkend se nesl v duchu Sportovní slavnosti pořádanou výkonným výborem TJ Sokol Kobeřice, a to v termínu 13. – 15. 7. 2018. Příprava na třídenní maraton zábavy, sportu a kultury se s sebou nesl měsíce příprav, zejména poslední týdny před akcí přípravy vrcholily a nabíraly na intenzitě.

Tahákem letošních slavností byl bezpochyby hned první den, kdy jsme návštěvníky lákali na koncert slovenské skupiny NO NAME. Spolupráce s kapelou byla domlouvána již s ročním předstihem, stejně tak se řešily technické podmínky a zázemí pro kapelu tak, aby vystoupení proběhlo hladce, dle vzájemné domluvy a ke spokojenosti obou stran.

Slavnosti ale zahájil koncert předkapely z Prahy s názvem Lety Mimo. Toto pop-rockové seskupení svými písněmi skvěle naladilo posluchače na hlavní koncert, a my jsme byli rádi, že naše pozvání přijali. V Kobeřicích se jim hrálo skvěle a zahrát si před headlinerem brali jako výzvu, kterou nechtěli odmítnout. Po tomto hodinovém vystoupení s úderem 22 hodiny se již na pódiu objevil náš hlavní host a „tahoun“ celého večera, kapela NO NAME.

NO NAME vystoupili v Kobeřicích poprvé a my věříme, že snad ne naposledy. Koncert přilákalo do areálu TJ Sokol stovky návštěvníků z Kobeřic i blízkého okolí. Charismatický frontman kapely Igor Timko svým temperamentním vystupováním dostal všechny přítomné do skvělé nálady, a to hned od prvních tónů úvodní písničky. Jeho bezchybný zpěv, tanec na pódiu a vtipné komentáře směrem k publiku se postaraly o „nabušených“ 80 minut zábavy a skvělé hudby. Písně jako Lekná, Žily, Povedz mi, Život a mnoho dalších se rozléhaly areálem s mistrovským zvukem, o který se postarali naši zvukaři a zejména zvukař kapely NO NAME, pan Gajdoš.

Jelikož se ihned po ukončení koncertu kapela vyjádřila, že se jim u nás hrálo skvěle a vzhledem k tomu, že koncert přilákal stovky návštěvníků můžeme konstatovat, že výběr našeho hlavního hudebního hosta byl „trefou do černého“, za což jsme rádi a děkujeme všem, kteří na koncert přišli J.

Po koncertě se několika fanouškům podařilo s kapelou i vyfotografovat, což původně v plánu nebylo, takže si někteří z koncertu odvezli i suvenýr J.

Bezprostředně po koncertě navázal na zábavu DJ „MC Martin Hradečný“ z Krnova, který „rozjeté“ fanoušky bavil až do pozdních ranních hodin.

Sobotní program byl více v režii sportu. Od 10 hodin se zahájily turnaje v beachvolejbalu a malé kopané, které se dohrávaly až do pozdějších odpoledních hodin. Večer byl dán prostor opět zábavě, a to v podobě diskotéky s DJ „Páni kluci“.

 

Neděle byla rovněž víceméně sportovně nabitá. Odehrály se fotbalové zápasy žáků proti rodičům, muži našeho Opavska se utkali se starou gardou z Opavy a dorostenci si zahráli turnaj s mužstvy z okolí. Hlavní fotbalový zápas začal v 17 hodin, kdy se FC Hlučín utkal s SFC Opava „B“. Po hlavním utkání se od 19 hodin konalo již tradiční slosování věcné tomboly. Na závěr slavnosti dostal prostor opět kulturní program, a to v podání kapely D-rock, která úderem půlnoci ukončila svůj koncert i slavnost jako takovou.

Během celých slavností byl pro děti připraven lunapark, ve stáncích s občerstvením prodávali naši sportovci a sportovkyně (za což jim patří veliký dík), a tak jsme opět po roce byli svědky úspěšné akce, která má již v Kobeřicích tradici J.

Jak bylo již zmíněno, organizace celé akce je záležitostí několika měsíčních příprav. Akci pořádá TJ Sokol „na svou vlastní pěst“, bez sponzorů, na své vlastní náklady a všichni zainteresovaní pracují zdarma. Proto každý ročník je v určitém smyslu slova risk. Zda vás – návštěvníky zaujme námi nabízený program a přijdete podpořit nejen složku TJ, ale zejména naši snahu přinést do Kobeřic zábavu a kulturu „trochu jinak“.

Z pozice člena výboru TJ a kulturního referenta musím říci, že každým rokem je pořádání slavnosti po organizační stránce náročnější a náročnější. „Zavděčit“ se co největšímu počtu lidí je prakticky nemožné a názory na naši práci se samozřejmě různí. Někdy věci nevyjdou podle našich představ, ale bez rizika a zdravé dávky sebevědomí nemůžeme akci zlepšovat a posouvat ji dál.

Děkuji za negativní reakce, které reflektujeme a věříme, že dokáží akci do budoucna zlepšit. Zároveň děkuji za pozitivní zpětné vazby na naši práci, protože to je tím nejlepším motorem, který nás žene vpřed a ujišťuje nás, že ta mnohdy „nevděčná“ práce za to opravdu stojí J.

Proto moc děkuji všem, kteří se na pořádání této akce podílejí, zejména pak všem kolegům z výkonného výboru.

Příští rok je pro nás výzvou. TJ Sokol oslaví 95.let od svého vzniku a my vám chceme nabídnout víc… Proto věříme, že si k nám za rok opět najdete cestu, přijdete podpořit naši práci a budete se bavit nejen na Sportovní slavnosti, na jejíž přípravě už teď pilně pracujeme J.

 

Mgr. Marie Stuchlíková

Kulturní referent TJ Sokol Kobeřice

 

O fotografie z páteční akce se postaral Vašek Králík a můžete si je prohlédnout zde:

https://drive.google.com/drive/folders/1UtdQLTWGQqSCMItFkgmswX_arnTImeIa?usp=sharing

Sdílet

Další příspěvky

Leave us a reply