A mužstvo

Fantastickou podzimní část, která nemá v historii kobeřického mužského fotbalu obdoby, mají za sebou naši A muži. Ve 13 podzimních utkáních nenašli přemožitele a díky dvěma venkovním bezbrankovým remízám ztratili pouhé čtyři body. Se ziskem 35 bodů jsou s přehledem na vedoucí pozici o 7 bodů před druhým Fulnekem. Během celého podzimu provázela naše hráče konstantní forma bez větších výkyvů a i když se v některých utkáních příliš herně nedařilo, dokázali utkání zvládnout příkladnou bojovností a fotbalovostí. Postavení v tabulce není náhodné, neboť jak v domácích, tak i ve venkovních utkáních jsme se umístili na vedoucí pozici. V domácím prostředí jsme navíc neztratili ani bod a ve všech sedmi utkáních jsme zvítězili, když jsme obdrželi pouhé 4 branky. Základem úspěchu byla bezesporu pevná defenziva, neboť pouhých 6 obdržených branek je výborná vizitka celého mužstva. Nutno říci, že se v kabině utvořila skvělá parta, která táhne za jeden provaz nejen na hřišti, ale i mimo něj. Odrazilo se to také v tréninkové účasti, která byla po celý podzim nadstandardní. To vše přispělo k úspěšně zvládnuté podzimní části. Hráči A mužstva rovněž velmi děkují všem fanouškům za podporu nejen v domácím prostředí, ale také na hřištích soupeřů!

Věřme, že si skvělou formu přenesou kluci i do jarních bojů, bude se jim vyhýbat zranění a budou i na jaře bojovat o co nejlepší umístění.

 

B mužstvo

Po letním konci několika starších, zkušenějších hráčů, došlo k doplnění mužstva několika mladými hráči. Bohužel také tyto okolnosti se promítly do výsledků naší rezervy, která se podzimní částí doslova protrápila a obsadila poslední místo tabulky, když dokázala vyhrát pouhé dvě utkání a jednou remizovala. K této nelichotivé bilanci bezesporu přispěla také chabá tréninková morálka mužstva, které se k plánovanému tréninku někdy ani nesešlo. Proto věřme, že se situace zlepší, že se zlepší hlavně přístup všech členů B mužstva a na jaře uvidíme jiný tým, který se porve o záchranu v okresním přeboru mužů. 

Dorost

Podzimní část sezóny 2018-19 nezačali naši dorostenci dobře, kdy první tři utkání prohráli: Hradec n. M. 1:4, Dolní Lhota 2:4 a Rýmařov 1:6. Poté přišla šňůra pěti vítězných zápasů: ve Fulneku 5:1, doma s Hlučínem B 2:1 a s Dolním Benešovem 2:0, ve Světlé Hoře 7:1 a doma se Svinovem 4:1. V 9. kole přišla poslední porážka a to v Darkovičkách 1:2. Ve zbylých čtyřech zápasech jsme bodovali naplno a postupně porazili Velkou Polom 5:1, ve Vřesině jsme vyhráli 7:2, doma porazili Polanku 3:0 a sezónu ukončili vítězstvím v Háji ve Slezsku 4:2. V podzimní části jsme 9 utkání vyhráli a 4 prohráli a ze ziskem 27 bodů a skóre 44:25 obsadili průběžné 3. místo KS dorostu. 

 

Nejlepším střelcem podzimu se stál Adam Hartmann, který dal 10 branek a byl i nejlepším nahrávačem s 9 asistencemi. V kádru máme 19 hráčů a na tréninky chodilo

v průměru 14 hráčů, za což jsme byli hodně rádi. S podzimní sezonou jsme hodně spokojení a touto cestou chceme hráčům poděkovat za přístup, odvedené výkony a za vzornou reprezentaci TJ Sokol Kobeřice. 

 

Žáci 

Mužstvo mladších žáků začalo novou sezónu  po postupu do krajského přeboru velice dobře a po polovině ročníku se nacházejí na krásném 4. místě, kdy získali 27 bodů. Kádr opustilo 9 kluků a přišlo nových 8. Nejlepším střelcem je Adam Václavík, který nastřílel 24 branek. 

 

Mužstvo starších žáků se rozrostlo na 20 hráčů, již nepotřebují výpomoc mladších a na výsledcích je to znát. Aktuálně jsou na 2. místě tabulky se 32 body. Nejlepším střelcem je Tomáš Kolečkář, který vstřelil 13 branek. Následuje ho Daniel Pašek s 12 brankami. Celou podzimní část nás podporovali fanoušci a rodiče, takže jsme jezdili na zápasy plným autobusem a někdy i navíc auty. Všude jsme proto hráli doma. Velký dík za podporu!

 

Vedení TJ Sokol Kobeřice velmi děkuje všem hráčům, trenérům a dalším členům realizačních týmů za příkladnou reprezentaci TJ a všem přeje hodně zdraví a sportovních úspěchů také v jarních bojích!

 

Sdílet

Další příspěvky

Leave us a reply