Uplynulou fotbalovou sezónu 2018/2019 můžeme v Kobeřicích hodnotit velmi pozitivně. Velkou radost nám dělá především naše mládež, neboť žákovská mužstva zvládla na výbornou první sezonu v krajském přeboru, kde se umístila na předních pozicích. Také dorostenci skončili v krajské soutěži na postupové pozici a v příštím soutěžním ročníku okusí Krajský přebor. Kvalitně nám  funguje rovněž práce s nejmenšími, tzn. s fotbalovou přípravkou a nově v této sezóně také s fotbalovou školičkou. Vrcholkem ledovce pak je naše A mužstvo, kterému se povedlo po 2 sezónách strávených v 1. A  třídě tuto soutěž letos vyhrát a postoupit do Krajského přeboru. V kraji tak budou naši obec v příští sezóně reprezentovat kromě mužů také naši dorostenci a žáci, což je skvělý počin a dokládá to kvalitní práci, kterou tady v Kobeřicích lidé pro fotbal odvádějí. Je třeba poděkovat všem hráčům, trenérům a členům realizačních týmů za skvělou práci a reprezentaci TJ Sokol Kobeřice. Rovněž děkujeme Obci Kobeřice za podporu sportu, všem sponzorům, partnerům, fanouškům a dalším lidem, kteří se podílí na kvalitním fungování TJ.

A mužstvo

Do jarní části sezóny vstupovali naši hráči z první pozice se 7 bodovým náskokem před druhým Fulnekem. Úvodní kola nezastihla naše mužstvo v nejlepší formě a po několika remízách došlo k ztenčení náskoku. Po dvou slepených porážkách s Chlebičovem a v Ludgeřovicích (jediné dvě porážky v celé soutěži) se před naše mužstvo dostal Fulnek. Závěr našim hráčům ale vyšel parádně. Posledních 5 zápasů vyhráli s impozantním skóre 27:4 a nakonec opanovali celou soutěž o 4 body před Fulnekem. V nadcházejícím ročníku si po 2 leté odmlce opět zahrajeme mezi krajskou elitou! Blahopřejeme! Je nutno zmínit, že k tomuto úspěchu vedla tvrdá práce všech hráčů a členů realizačního týmu, za což jim patří velké poděkování! Během sezóny se vytvořila skvělá parta, která táhla za jeden provaz a šla cílevědomě za svým cílem. Věříme, že současné mužstvo má na to, aby v Krajském přeboru hrálo důstojnou roli! Děkujeme rovněž všem našim fanouškům, kteří nás podporovali po celou sezonu nejen v domácích utkáních, ale v hojných počtech také na hřištích soupeřů. Budeme se snažit přinášet vám radost i v příští sezóně!

                                                                                                          Petr Stuchlík

Soupiska A mužstva v postupové sezóně 2018/2019

Petr Štencel, Petr Schlischka, Filip Kollek, Jan Čujek, Jan Buchta, Patrik Hartmann, Pavel Ševior, René Wirth, Petr Stuchlík, Patrik Mezera, Robin Wirth, Antonín Kubný, Jan Oberherr, Zdeněk Kryštof, Adam Šimeček, Martin Stříbný, Filip Rother, Sebastian Švančar, Andreas Kolarčík, Adam Oberherr, Martin Schlischka, Jan Schreier

Trenér: Tomáš Kamrád, vedoucí: Martin Halfar

 

B mužstvo

Pokud můžeme u ostatních mužstev hovořit o nadmíru úspěšné sezóně, u naší rezervy tomu bylo právě naopak. Uplynulou sezónu můžeme označit za velmi nepovedenou. Nejen tím, že skončila s pouhými 8 body v Okresním přeboru poslední, ale především pro nedostatek hráčů, s kterými tuto sezónu absolvovali. Po konci několika zkušených opor se nepodařilo začlenit do týmu mladé kluky, kteří by se stali pravidelnou součásti B týmu. Bohužel celá situace dospěla k tomu, že k některým utkáním „béčko“ pro malý počet hráčů ani neodcestovalo, a tak vše vyústilo ve vyřazení ze soutěže a nemalou pokutou pro TJ Sokol. Další fungování tohoto týmu je značně nejisté. Proto tímto chceme oslovit aktivní hráče, převážně z řad „kobeřické fotbalové ligy“, kteří by měli chuť hrát za naše B mužstvo, ať se nahlásí jeho stávajícím členům. V opačném případě budeme nuceni pro nedostatek hráčů B mužstvo dočasně zrušit, což by se stalo poprvé v historii!

                                                                                                          Petr Stuchlík

Dorost

Dorostenci začali přípravu v lednu, kdy jsme trénovali v tělocvičně ZŠ a na umělce v Chlebičově. Absolvovali jsme soustředění v Háji ve Slezsku, za což patří dík výboru TJ. V jarní sezóně jsme odehráli 13 mistrovských utkání s bilancí 11 výher, 1 emízy a 1 porážky při skóre 52:13. Získali jsme celkem 34 bodů. Nejlepším střelcem jara byl Martin Stříbný s 11brankami a byl i nejlepším nahrávačem s 11 nahrávkami. Celkem za sezónu jsme odehráli 26 utkání, kdy jsme 20x vyhráli, 1 remizovali a 5 prohráli při skóre 96:38. Celkem  jsme získali 61 bodů a obsadili 2. místo za vítězným Hlučínem B. Nejlepším střelcem sezóny byl Martin Stříbný s 16 brankami a byl zároveň i nejlepším nahrávačem s 19 přihrávkami. Byť jsme skončili na 2. místě, tak jsme postoupili do KP dorostu, za což patří hráčům velký dík. 

Soupiska: 
Ondra Strzibný, Petr Schlischka, Tomáš Novák, Andy Kolarčík, Radim Krzisch, Tomáš Mrovec, Štěpán Stříbný, Martin Schlischka, Filip Rother, Matouš Seidler, Sebastian Švancar, Filip Stromský, Adam Hartmann, Roman Kaspar, Matěj Kubný, Jan Mrázek, Daniel Schiedek, Jakub Hermann, Jan Christoph, David Václavík, Nikolas Kaspar. 

Realizační tým: 
Tomáš Bitomský, Zdeněk Jurček, Jiří Mrva 
+ NAŠI SKVĚLÍ DIVÁCI                                                              

                     Zdeněk Jurček, trenér

Žáci

Starší žáci v uplynulé sezoně získali 63 bodů, což znamenalo celkové  krásné druhé místo. Tentokrát se střelci střídali, kdy nejlepší náš borec  Daniel Pašek nastřílel 18 branek  a František Urbiš s Ondrou Stuchlíkem 16 branek. Obranu jsme měli  nejlepší v soutěži, kdy jsme obdrželi pouze 23 gólů a mohli zakončit krásnou sezónu samozřejmě s fanoušky a rodiči.

Mladší žáci napodobili starší, když získali 54 bodů při skóre 130:75 a skončili na pěkném 4 bramborovém místě. Nejlepší střelec byl Adam Václavík 38 gólů, David Kubný 29 gólů a Max Mrovec 16 gólů. Kluky čeká ještě jeden turnaj tuto sobotu v Chuchelné a pak na sportovní slavností v Kobeřicích utkání proti fanouškům a rodičům snad už  je konečně porazí.                                 

                                                                                             Tomáš Stříbný, trenér

Mladší přípravka

V uplynulé sezóně fungovala pouze mladší přípravka, neboť pro tým starší přípravky nebylo dostatek dětí. V kategorii mladší však bylo dětí požehnaně, proto se vytvořilo mužstvo A a B, které hrálo stejnou soutěž. Jednalo se o děti ročníku 2010 a 2011. Hrálo se systémem 4+1 2x 20 min, tréninky probíhaly 2x týdně v létě na hřišti TJ Sokol, v zimě v tělocvičně. Celkem se zapojilo do sezńy 19 dětí, což považujeme za velmi pěkný počet. Přejeme jim, ať jim elán a entuziasmus vydrží co možná nejdéle.

Daniel Stoklasa, trenér

Sokolčata

V srpnu oslaví první rok své existence Fotbalová školička Sokolčata. Jedná se o nejmladší fotbalovou kategorii, předpřípravku. Filozofií fotbalové školičky je vypěstovat u dětí lásku a vztah k pohybové činnosti a k pravidelnému sportování. Fotbalovou školičku tuto sezónu navštěvovali děti ročníků narození 2012 a mladší, což jsou zejména děti předškolního věku.  Ročník 2012 byl zastoupen 4 chlapci a jednou dívkou, ročník 2013 9 chlapci, ročník 2014 dvěma chlapci a ročník 2015 jedním chlapcem. Celkově 17 dětí. Trenéry fotbalové školičky jsou Jakub Bitomský, Lukáš Hluchník, Marek Jašek a Marek Vidlák. Tréninky probíhají od srpna na trávnatém hřišti dvakrát týdně a to v úterý a v pátek od 16.30 do 18.00. Během zimního období jsou tréninky v tělocvičně.

První přípravny zápas se uskutečnil v pondělí 5. 11. 2018 ve sportovní hale v Hlučíně. Hrálo se na čtyřech hřištích najednou za průběžného hokejového střídání, počet hráčů 2 proti 2 po deseti minutách na malé branky tak, aby si všichni zahráli. Jelikož se u této věkové kategorie branky ani výsledky nezapočítávají, můžeme pouze konstatovat, že nás naše fotbalové naděje mile překvapily.

V zimním období jsme se zúčastnili Krajské zimní fotbalové ligy (www.kzl-msfks.cz) pro předpřípravky ročník 2012 a mladší. Zápasy této kategorie se hrají vždy v krásné hale v Brušperku. Jelikož volných míst v lize bylo více a chtěli jsme, ať si všichni dostatečně zahrají, přihlásili jsme hned dvě rovnocenná družstva. Každé z nich odehraje v hrací den 6 utkání na 2x 6 minut, počet hráčů 3 proti 3. Turnaje se účastnilo celkem 24 mužstev, např. místní klub chlapců a dívek Brušperk, Vítkovice, Frýdek-Místek, Příbor, Frýdlant nad Ostravicí atd. Celkem jsme odehráli 5 turnajů.

Na jaře jsme odehráli celkem 8 přípravných zápasů s fotbalovými kluby: FC Baník Ostrava, ŠSK Bílovec, FK Krnov, SFC Opava, TJ Sokol Pustkovec a FK Stará Bělá. Také jsme se zúčastnili turnajů pořádaných Slavií Opava, Slezským FC Opava a Baníkem Ostrava. 

Za ten skoro rok, co Sokolčata trénujeme, udělala neuvěřitelný pokrok a zlepšují se trénink od tréninku. V případě, že chcete své děti ročníku 2013 a mladší přivést k fotbalu a sportu obecně, tak neváhejte kontaktovat trenéry Lukáše Hluchníka (tel. 723 018 579) nebo Marka Jaška (tel. 737 706 361) nebo se zúčastněte tréninku fotbalové školičky.

Rozloučím se s Vámi naším pokřikem: My Sokolčata z Kobeřic, máme fotbal v srdci, učíme se ho pro radost, nejsme žádní floutci.

                                                                                                 Marek Jašek, trenér

 

Sdílet

Další příspěvky

Leave us a reply