No image

Poslední utkání s Českým Těšínem a vítězství 2:1 znamenalo konečné druhé místo po podzimní části v tabulce krajského přeboru. Jedná se tak o nejlepší umístění v krajském přeboru po polovině sezony v historii kobeřického fotbalu. Bilance jedenácti vítězství, dvou remíz a tří porážek je skvělým počinem, který je hoden uznání a obdivu. V posledních letech, pokud jde o boje v krajském přeboru, jsme byli zvyklí vídávat naše mužstvo spíše ve spodních patrech tabulky.

Na úvod nového ročníku nic nenasvědčovalo tomu, že by mělo být něco jinak. Po úvodních dvou kolech a prohrách doma s Pustou Polomí a v Krnově jsme měli 0 bodů a opět zněly hlasy, že budeme bojovat o holý život. Pak ovšem nastal zlom v podobě tří vítězství během sedmi dnů, kdy jsme nejprve porazili doma silnou Břidličnou, poté jsme ve vloženém kole ve středu vyhráli v Českém Těšíně a hned v sobotu jsme zvítězili v Brušperku. Cennější na těchto vítězstvích byl i fakt, že nás od úvodu sužovala zranění a k zápasům jsme mnohdy nastupovali i s dorostenci a hráči B mužstva na lavičce. Také tento fakt nás o to více stmelil a nastartoval fantastickou šňůru devíti vítězství v řadě, která nemá v historii kobeřického fotbalu obdoby. Po již zmíněných třech vítězných utkání během týdne pak následovaly výhry doma s Jakubčovicemi, poté dvě venkovní vítězství v Dolní Datyni a v Čeladné. Následně jsme v derby udolali Oldřišov, pak vyhráli jednoznačně v Petrovicích a deváté vítězství přišlo doma proti Orlové.

Podobně skvělý vstup do soutěže jsme měli také v sezóně 2006/2007, kdy jsme po osmi kolech dokonce vedli tabulku s 21 body. Poté však přišel výsledkový i herní útlum, který vyvrcholil sestupem do 1. A třídy. K naší smůle tehdy docházelo k reorganizacím soutěží a naše mužstvo tehdy sestoupilo ze třetího místa od konce.

Podobné myšlenky však již nehrozí, neboť se současnými 35 body spadnout nemůžeme. Ba naopak, je třeba navázat na povedenou podzimní část i na jaře a snažit se bojovat o co nejlepší umístění.

Abychom dokončili průřez podzimními zápasy, po oné fantastické sérii vítězných utkání přišel lehký výsledkový útlum v podobě dvou remíz na Hlubině a doma s Hájem ve Slezsku. V Petřvaldu na Moravě nám utkání nevyšlo výsledkově ani herně a byla z toho třetí porážka v sezóně. Chuť jsme si zpravili v posledních dvou domácích utkáních, když jsme nejprve těsně porazili Fulnek a v posledním předehrávaném jarním utkání jsme udolali houževnatý Český Těšín.

Nutno dodat, že v některých utkáních jsme nebyli vyloženě lepším týmem, někdy se k nám přiklonilo i trochu toho pověstného štěstí, které nám v minulých sezónách někdy scházelo. Ovšem některá utkání jsme zvládli s přehledem, kvalitou a fotbalovostí.

Výsledkem je tedy krásné druhé místo se ziskem úžasných 35 bodů, které jsme někdy neměli ani za celou sezónu. Je třeba našemu týmu moc poděkovat za skvělou práci, podívanou a zážitky, které mohli nabídnout našim fanouškům. Naši hráči jim děkují za podporu a doufají, že takovou fotbalovou radost jim nabídnou i v jarní části.

Povedenou podzimní část zakončili naši hráči společným večírkem, který se nesl ve znamení „filmových hvězd“. Ukončili tak spanilou jízdu podzimní částí, na kterou se v Kobeřicích bude ještě dlouho vzpomínat!

Kluci děkujeme!!!

Hráči A mužstva – podzim 2021

Brankáři: Štencel Petr, Stříbný Jakub

Obránci: Kollek Filip, Wirth René, Buchta Jan, Ševior Pavel, Wirth Robin, Večerek Ondřej, Schlischka Martin

Záložníci: Král Jan, Kašný Petr, Stuchlík Petr, Kryštof Zdeněk, Kubný Antonín, Rother Filip, Stříbný Martin

Útočníci: Šimeček Adam, Kraut Dominik, Stuchlík Ondřej

Trenér: Christoph Dušan, vedoucí: Čujek Jan

 

Podzimní výsledky A mužstva

Kobeřice – Pustá Polom 2:3 (1:1)

Krnov – Kobeřice 3:1 (2:1)

Kobeřice – Břidličná 2:1 (1:0)

Český Těšín – Kobeřice 1:3 (1:1)

Brušperk – Kobeřice 0:1 (0:1)

Kobeřice – Jakubčovice 2:1 (1:1)

Dolní Datyně – Kobeřice 0:1 (0:1)

Čeladná – Kobeřice 0:5 (0:4)

Kobeřice – Oldřišov 2:1 (1:0)

Loko. Petrovice – Kobeřice 0:4 (0:2)

Hlubina – Kobeřice 1:1 (1:0)

Kobeřice – Háj ve Slezsku 0:0 (0:0)

Petřvald n/M – Kobeřice 4:2 (3:1)

Kobeřice – Fulnek 1:0 (0:0)

Kobeřice – Český Těšín 2:1 (1:1)

 

Sdílet