St. a ml. dorost

V letošní sezóně jsme mohli pro dostatečný počet hráčů postavit starší i mladší dorost. Proto jsme také přihlásili soutěž KALMAN TRADE krajský přebor, ve které jsou dva dorosty nutností. Tato soutěž se do Kobeřic v těchto kategoriích vrátila po krátké odmlce. Nutno ovšem dodat, že za starší dorost pro nedostatečný počet hráčů pro tuto věkovou kategorii nastupují z více jak poloviny kluci z mladšího dorostu, kteří tak hrají proti někdy až o 3 roky starším protihráčům. Tito kluci tak absolvují mnohdy celé dva zápasy za obě kategorie. Již se také stalo, že někteří hráči, jako např. Ondra Stuchlík, nastoupili k oběma dorosteneckým zápasům a poté ještě šli vypomoct našemu A mužstvu, za což jim patří velké díky!

Starší dorost zakončil podzim i přes solidní začátek soutěže na předposledním 14. místě s 9 body. Jak jsme již zmínili, je to asi reálný odraz vzhledem k tomu, že značná část kluků hraje proti výrazně starším protihráčům. Naopak v mladší kategorii je tomu jinak, naši kluci jsou více než konkurence schopní a po podzimní části okupují velmi krásné 3. místo se ziskem 31 bodů.

Mladší žáci 

V kategorii žáků máme letos pouze ty mladší. Starší jsme letos nemohli přihlásit kvůli nedostatečnému počtu hráčů.

Mladší žáci hrají systémem 1+7 a v pětičlenné tabulce jim po podzimu patří solidní druhá příčka. Tabulka je však v těchto kategoriích pouze informativní, hlavní je pravidelný pohyb a radost dětí ze hry.

St. a ml. přípravka

St. přípravka zahrnuje děti ročníku 2011 a 2012 a hraje systémem 1+5. Mladší přípravka zahrnuje děti ročníku 2013 a 2014 a hraje systémem 1+4. V obou kategoriích máme spoustu kluků a holek, kterým se věnují naši trenéři a vedou děti nejen k fotbalu, ale ke všeobecné pohybové aktivitě. Děti hrají soutěž pod hlavičkou FAČR, ale jak již bylo zmíněno, nejde vůbec o body v tabulce (tabulky se v těchto kategoriích ani nevedou), ale jde o radost ze hry a smysluplné vyplnění jejich volného času.

Fotbalová miniškolička (Sokolčata)

Od roku 2017 vznikla v Kobeřicích fotbalová miniškolička, tzv. Sokolčata. Děti ročníku 2015 a mladší se zde mnohdy poprvé setkávají s koordinovanou pohybovou aktivitou, která je vedena zábavnou formou a má v dětech rovněž probudit lásku ke sportu obecně. Děti v letních měsících trénují zpravidla 2x týdně na hřišti TJ Sokol, v zimě pak v tělocvičně místní školy, někdy jsou na programu domluvené zápasy či turnaje. Tato kategorie je velmi oblíbená a navštěvují ji i děti z jiných vesnic.

Rok po založení Sokolčat vznikl i Atletický kroužek pod hlavičkou atletického oddílu, kde se mladší i starší děti učí pohybové všestrannosti.  To vše pod dohledem nadšených trenérů, kteří se snaží vštípit dětem správné pohybové návyky.

Závěrem bychom chtěli za celý Výkonný výbor TJ Sokol Kobeřice poděkovat všem mládežnickým trenérům za jejich velmi záslužnou činnost, kterou vykonávají ve svém volném čase. Také díky nim a jejich nadšené práci nám můžou v Kobeřicích i do budoucna vyrůstat nejen dobří sportovci, ale i dobří a slušní lidé. Děkujeme také rodičům dětí, kteří je vozí na tréninky a turnaje či zápasy a podporují je tak v pohybové aktivitě, v dnešní době tak velmi důležité.

V neposlední řadě přejeme všem pevné zdraví a nadšení do sportu! V případě, že byste chtěli vaše děti přihlásit do některé kategorie, neváhejte kontaktovat trenéry. Jejich jména a kontakty naleznete na stránce www.tjsokolkoberice.cz v sekci kontakty.

Sdílet