A muži nezvládli prajzské derby, v Kravařích prohráli

 

Neděle 10.9.2023 

MFK Kravaře – A muži   2:0  (2:0)

 

V Kravařích bylo v neděli pořádně rušno. Domácí nováček krajského přeboru hostil nedaleké Kobeřice. Útulný fotbalový areál hlásil téměř vyprodáno. Nechybělo ani pyro. Kravařští se na svého protivníka dobře připravili a nakonec vyhráli 2:0.

Domácí udeřili během úvodních třiceti minut hned dvakrát. Už v 5. minutě zazdil Těžký velkou šanci, o šest minut později už se radoval z gólu. Narazil si balón a nedal Štenclovi šanci. Ve 29. minutě se ve skrumáži nejlépe zorientoval Halaška a uklidil balón k tyči – 2:0. Nováček měl ale i další šance. Ale Halaška, Heger a ani Tesařík gólmana Štencla nepřekonali. „Zaměřili jsme se kobeřické útočníky Šimečka s Hartmannem. Hodně jsme je presovali a nedali jim vůbec prostor,“ pochvaloval si trenér Kravař Karel Štěpán. „Hrálo se ve vysokém tempu. Měl jsem trochu obavy z toho, abychom to vydrželi,“ pokračoval domácí stratég. „Jsem rád, že se nám podařilo dát dvě branky. Soupeř se naopak k ničemu nedostal,“ řekl ještě trenér Kravař.

„Kravaře se na nás dobře připravily. My jsem nebyli schopni hrát svou hru. Možná někteří kluci podlehli i atmosféře. Ta byla na krajský přebor neskutečná,“ přidal svůj postřeh trenér Kobeřic Petr Souček.

Po přestávce se obraz hry nezměnil. „My jsme si toho moc nevytvořili. Jen jsme měli pár náznaků šancí. Kravaře nás přejely důrazem a silou. Navíc v momentě, kdy jsme hru otevřeli si začal soupeř vytvářet gólovky. Musím uznat, že domácí vyhráli zaslouženě,“ podotkl Petr Souček. Na 3:0 mohl zvýšit Silber, ale trefil tyč. „Zasloužené vítězství. Po dlouhé době jsem měl z fotbalu radost. Kluky musím pochválit. Zápas odmakali. Velký dík patří i našim fanouškům. Opět byli dvanáctým hráčem,“ zakončil Karel Štěpán (zdroj Opavsky.denik.cz).

Branky: 11. Těžký, 29. Halaška. Rozhodčí: Jurygáček – Svoboda, Lojek. 

ŽK: Těžký, Heger – Večerek, Schlischka. 

Diváci: 624.

Kravaře: Kurka – Malý, Kutty, Barcal, Kudlík – Heger (77. Ferenz), Tesařík (77. Hrdlička), Těžký (87. Bitomský), Silber (91. V. Kryštof) – Zapalač, Halaška (77. Peterek). Trenér: Karel Štěpán.

Kobeřice: Štencel – Stareček, Robin Wirth, Večerek, Z. Kryštof (72. V. Stříbný)– René Wirth (34. Schlischka), Kubný, Kašný, Š. Stříbný – A. Hartmann (66. M. Stříbný), Šimeček (72. O. Stuchlík). Trenér: Petr Souček.

Tabulka

 

Sobota 9.9.2023

B muži – Darkovičky B  2:0 (0:0)

 

Branky: 49. Jurček L., 75. Hahn

Sestava: Stříbný, Christoph, Kubný, Halfar, Kollek F., Václavík, Švančar, Stuchlík R., Jurček L., Stuchlík O., Slanina

Střídali: Moravec, Konečný, Hahn, Stříbný, Kaspar, Liška, Janík L.

Tabulka

 

 

St. žáci – D. Benešov  3:9  (1:6)

 

Branky: 35. Halděj, 38., 44. Stříbný V.

Sestava: Malchárek, Stříbný V., Halděj, Černý, Plaček, Herich, Schweidler, Herudek, Sedláček, Kurka, Břemek

Střídali: Hagen, Duda, Litzka, Kryštof, Pavlovič, Koloděj

Tabulka

 

Ml. žáci – D. Benešov  2:4  (2:2)

 

Branky: 24. Kermes, 27. Herudek

Sestava: Malchárek, Krettek, Koloděj, Pavlovič, Kermes, Juchelka, Herudek, Mrovec, Konečný, Kurka, Vybíral

Náhradníci: Schweidler, Čirž, Jenč

Tabulka

 

Dorostenci svá utkání ve Velké Polomi pro nemoc neodehráli.

Sdílet