Hodnocení fotbalové sezóny 2023/2024

 

Posledním utkáním v Jakubčovicích skončila našim fotbalistům A mužstva sezóna 2023/2024, ve které se umístili na solidní 9. příčce v tabulce krajského přeboru. Po velmi vydařené podzimní části, kterou jsme zakončili na výborném 4. místě se ziskem 28 bodů přišlo výsledkově i herně slabší jaro. V zimní přestávce došlo ke změně trenéra, kdy zdravotně indisponovaného Petra Součka nahradil zkušený Vilém Axmann. I přes kvalitní průběh zimní přípravy se bohužel klukům nepodařilo navázat na podzimní část, kdy jsme se v mnoha zápasech potýkali se slabou produktivitou a naopak jsme inkasovali laciné branky. Na jaře jsme tak uhráli pouze 12 bodů, což nás řadilo k nejhorším mužstvům jara.  V konečné tabulce jsme obsadili 9. příčku s bilanci 13 vítězství, 1 remízy a 16 porážek s celkovým ziskem 40 bodů. Oproti minulé sezóně jsme si pohoršili o jednu pozici a získali jsme o bod méně. Při velké konkurenci v krajském přeboru je ale 9. příčka dobrým výsledkem!

Naše dorosty hrály v uplynulé sezóně opět krajský přebor, takže se mohly konfrontovat s kvalitními celky z celého kraje. Starší dorostenci předváděli po celou sezónu skvělé výkony a jen díky kontumaci utkání proti Velké Polomi, která nám nechtěla odložit utkání kvůli viróze, jsme skončili na 3. místě. Do posledních kol kluci bojovali o postup do divize, což teď zpětně můžeme hodnotit jako velký úspěch! V konečné tabulce jsme tak obsadili 3. pozici s bilancí 20 výher, 2 remíz a 4 porážek se ziskem 62 bodů!

Mladší dorostenci se po celou sezónu potýkali s nedostatkem hráčů, takže v mnoha případech museli vypomáhat kluci ze starších žáků, za což jim patří velký dík! Konečné 9. místo a zisk 32 bodů s bilancí 9 vítězství, 5 remíz                  a 12 porážek je solidní umístění našeho mužstva.

B mužstvo obsadilo v tabulce III. třídy sk. A konečné 2. místo se ziskem 45 bodů s bilancí 14 výher, 3 remíz a 3 porážek. V jednání je stále možnost postupu do okresního přeboru z 2. místa, což by byl určitě pro naše hráče velký přínos!

Další naše mládežnické týmy hrály sice své soutěže, ale v jejich kategoriích nejde ani tak o výsledky, jako o radost ze hry. V uplynulé sezóně nás reprezentovali starší a mladší žáci v krajských soutěžích, starší a mladší přípravka v okresních soutěžích a fotbalová miniškolička Sokolčata.

TJ Sokol Kobeřice by chtěl touto cestou velmi poděkovat všem hráčům, trenérům a ostatním lidem, kteří se jakkoliv podílejí na fungování našich mužstev, za příkladnou reprezentaci našeho klubu, potažmo celých Kobeřic. Děkujeme a všem přejeme krásné léto!

Sdílet