No image

TJ Sokol Kobeřice – MFK Kravaře  3:0 (2:0)

Nedělní derby s Kravařemi se hrálo před výbornou diváckou kulisou. Jak si oba celky v utkání povedou se přišlo podívat na 700 diváků. Tato divácká kulisa není někdy ani na druholigovém zápase.

Dobrá branková příležitost našeho celku se začala rodit už v 5. minutě. Balón vyslal na rozběhnutého Šimečka Žmolík, ten viděl dobře postaveného Wirtha, který však netrefil balón a dobíhající Hartmann jen protáhl hostujícího brankáře. Za malou chvíli zahrávaly Kravaře trestný kop, na který výborným zákrokem zareagoval brankář Ziegl. Bezbrankový stav vydržel až do 15. minuty, kdy se Šimeček prohnal kolem chybujícího hráče Kravař a René Wirth vsítil úvodní branku utkání – 1:0. Hosté se však nevzdávali, když po dvou pokusech nesměroval míč mezi tyče naší branky. Ve 28. minutě se dobře vyznamenal náš brankář Ziegl, který nebezpečný centr hostí vyškrábl nad břevno. Zanedlouho zkusil štěstí další z hráčů Kravař, ale jeho střela proletěla jen kolem naší branky. Čtyři minuty před koncem prvního poločasu jsme vsítili druhou branku. René Wirth našel nikým nepokrytého Šimečka a ten nekompromisně zvýšil náš náskok na 2:0. Hosté z Kravař postupně otevírali obranu, čehož jsme využívali k rychlým akcím. Nejprve si Šimeček počíhal na centr střídajícího Petra Stuchlíka, ovšem mířil příliš vysoko. Poté se dostal do sólového nájezdu Kryštof a následnou ránu však zlikvidoval kravařský strážce svatyně. V 83. minutě jsme mohli oslavovat třetí úspěch našeho celku, kdy se individuální akcí blýskl Robin Wirth, jehož přihrávku následně proměnil v náš třetí  úspěch Šimeček. Důležité utkání o záchranu jsme tak zvládli na jedničku.

„Bylo to bojovné derby bez nějakých vyložených šancí. Kluci byli zpočátku před vysokou diváckou návštěvou trošku svázání, ale naštěstí jsme se ujali vedení a definitivně nás uklidnil gól do šatny. Potom už jsme si to zkušeně hlídali, když jsme soupeře k ničemu nepustili“ radoval se vedoucí našeho mužstva Martin Halfar (zdroj Region Opavsko).

Sestava našeho mužstva: Ziegl, J. Oberherr, D. Janík, Robin Wirth, J. Janík (69. P. Stuchlík), Hartmann (62. Gorčakovský), Žmolík, René Wirt, Jašek (86. Náhlík ), Kryštof (85. A. Oberherr), Šimeček (86. Stuchlík) Trenér: Tomáš Kamrád.

>> odkaz na stránky mužů „A“

Leave us a reply