No image

Šenov – Kobeřice „A“ 6:1 (5:1)

V notně oslabené sestavě zajížděli naši fotbalisté na půdu Šenova. Našim z nejrůznějších důvodů chyběli Schreier, Žmolík, Petr Stuchlík, ještě ne zcela fit Buchta a Hartmann, který odcestoval pracovně do zahraničí. Z předchozích dvou kol naši fotbalisté vytěžili důležitých šest bodů, jenže proti Šenovu si hodně pokazili renomé.

Domácí na nic nečekali, když udeřili hned v 5. minutě. Z rohu velkého čtverce vypálil Macko a vměstnal balon ukázkově ke vzdálenější tyči – 1:0. Hosté sice přispěchali s bleskovou odpově­dí, ale Jakub Janík pouze otesto­val pevnost šenovské klece. Po­tom už ovládli dění na trávníku borci z Ostravy. Po dobře zahra­ných rohových kopech utekli zá­sluhou Beránka do třígólového trháku. A když vzápětí Jakub Janík sejmul uvnitř šest­náctky Schovajsu, tak Gorovič z nařízené pentle zvýšil náskok domácích na pohodlných 4:0. Kobeřice pak využily chvilkové nepozornosti soupeře, když se prosadil Šimeček – 4:1. Posled­ní slovo však v první půli patřilo domácím, kdy se kopala další „desítka“ a Berá­nek zkompletoval hattrick – 5:1.

Po přestávce nejprve Jakub Janík podruhé v utkání rozezvučel tyč­ku, aby pak domácí Bednář dělo­vou ranou pod břevno pečetil na výsledných 6:1.

„Něco podobné­ho nepamatuji. Tohle byl snad nejhorší zápas, jaký jsem kdy zažil. Hráli jsme v tréninkovém tempu. Na našem výkonu se asi podepsaly některé absence. Přes­to se nad sebou musíme pořádně zamyslet. Podali jsme naprosto odevzdaný výkon,“ zlobil se kobeřický vedoucí Martin Halfar (zdroj Region Opavsko).

Branky: 14., 27. a 40. z pen. Beránek, 5. Macko, 36. Gorovič z pen., 62. Bednář – 37. Šimeček.

Kobeřice: Ziegl – J. Oberherr, Gorčakovský, D. Janík, J. Janík – Jašek, René Wirth, Robin Wirth, Kryštof – A. Kubný (52. R. Stuchlík), Šimeček. Trenér: Tomáš Kamrád.

 Výsledky krajského přeboru

Šenov – Kobeřice 6:1 (5:1)

Pustá Polom – Český Těšín 1:0 (1:0)

Markvartovice – Polanka 0:5 (0:2)

Bohumín – Kravaře 5:0 (1:0)

Vendryně – Dětmarovice 1:0 (0:0)

Vítkov – Heřmanice 3:5 (2:5)

Slavia Orlová – Frenštát p. R. 3:0 (2:0)

Háj ve Slezsku – Břidličná 2:3 (1:2)

Leave us a reply