No image

Kobeřice „A“ –  Bospor Bohumín 2:2 (2:0)

 

Utkání dvou totálně roz­dílných poločasů se usku­tečnilo v Kobeřicích. Svěřenci trenéra Kamráda v úvodním dějství dominovali, jenže po přestávce značně polevili, což se jim zákonitě vymstilo. Hos­té totiž v závěrečné čtvrthodin­ce vydřeli remízu.

 

Domácí byli od začátku nala­děni na útočnou strunu, když na sebe upozorňoval hlavně jejich kapitán René Wirth. V 8. minutě ještě správně nesešteloval mířidla, ale potom už zamířil do čer­ného, když zužitkoval přesný pas Šimečka – 1:0. Hosté se na sebe hněvali i ve 26. minutě. Šimeček si střihl další gólovou asistenci a do listiny střelců se tentokrát za­psal Jakub Janík – 2:0. Bohumín pak mohl definitivně pohřbít Kryštof, jenže zazdil sólový ná­jezd. Ve zbytku první půle ještě opakovaně pálil Jakub Janík, ale hosté těžké chvilky přežili.

 

Dů­ležitý moment nastal i krátce po přestávce. Jakub Janík zakrou­til centr přesně na hlavu René Wirtha, jehož hlavičku vytla­čil brankář Murín na tyčku. Bo­humín vzápětí přešel do protiofenzivy a domácí se rázem ocitli v úzkých. O nadějný náskok na­konec přišli. Na gólmana Ziegla nejprve vyzrál Hanus, když jeho centr ze strany hřiště nečekaně zapadl do vzdálenějšího víka – 2:1. Kalich hořkosti si Kobeřice vypily do dna v 80. minutě. Gorčakovský totiž při nepřehled­ném závaru trefil týmového ko­legu Buchtu, od něhož se balon odrazil až do sítě – 2:2.

 

„V prv­ním poločase jsme podali vyni­kající výkon. Soupeře jsme pře­vyšovali ve všech činnostech. Po přestávce jsme ovšem zbytečně zalezli dozadu. Trošku nám na­víc odešly síly, čehož Bohumín využil. Samozřejmě jsme hod­ně zklamaní,“ smutnil kobeřický vedoucí Martin Halfar (zdroj Region Opavsko).

 

Branky: 20. René Wirth, 26. J. Janík – 75. Hanus, 80. Buchta vlastní.

 

Kobeřice: Ziegl – Schreier (77. Buchta), D. Janík, Robin Wirth, Gorčakovský – P. Stuch­lík (87. Jašek), Žmolík, René Wirth, J. Janík (62. J. Oberherr) – Kryštof (90. Boček), Šimeček Trenér: Tomáš Kamrád.  

 

Výsledky krajského přeboru

Kobeřice – Bohumín 2:2 (2:0)

Kravaře – Háj ve Slezsku 1:3 (1:3)

Frenštát p. R. – Vítkov 4:0 (3:0)

Polanka – Pustá Polom 0:1 (0:1)

Šenov – Vendryně 5:0 (4:0)

Břidličná – Slavia Orlová 3:1 (1:0)

Heřmanice – Markvartovice 1:2 (1:2)

Český Těšín – Dětmarovice 2:0 (1:0)

Leave us a reply