No image

TJ Sokol Kobeřice – Slavia Orlová 3:3 (1:1)

 

Fotbalisté Kobeřic si to v ne­dělním odpoledni rozda­li o body s ambiciózní Orlo­vou, která se od úvodních kol motá v popředí krajského pře­boru. Domácí naopak spadají do tabulkového suterénu, takže mohli pouze překvapit. S góly se tentokrát roztrhl pytel.

 

Nerozhodný stav vydržel pouze do 10. minuty. Hostují­cí Urban totiž proměnil zadá­ky soupeře v solné sloupy, ná­sledně si vychutnal i brankáře Ziegla a pohodlně otevřel skó­re – 0:1. Kobeřice pak samozřej­mě zvýšily úsilí, jenže dělovku Žmolíka vytěsnil gólman Ščerba nad břevno. Až pět minut před poločasovou obrátkou si Jan Oberherr zpracoval hrudí balon po centru Robina Wirtha a ne­kompromisně rozvlnil síť – 1:1.

 

Nástup do druhé půle ovšem domácím hrubě nevyšel. Do listiny střelců se zapsal Lisický, když si zkušeně položil Ziegla a upravil na 1:2. Kobeřice ale nic nevypouštěly. Zpět do zápasu se vrátily v 62. minutě, neboť zce­la volný Robin Wirth zužitkoval hezký roh Žmolíka – 2:2. Zane­dlouho bohužel domácí plejeři nevěnovali dostatek pozornosti exopavskému Cigánkovi, který hlavou vymetl šibenici – 2:3. O spravedlivou dělbu bodů se pak postaral Žmolík. Po nedovole­ném zákroku na Petra Stuchlíka se postavil k trestňáku a přesnou ranou ze dvaceti metrů potvrdil vytříbenou kopací techniku – 3:3.

 

„Byla to pěkná přestřelka. Šancí se přitom moc neurodilo. Tentokrát spadlo skoro všech­no do sítě. Bohužel jsme museli pokaždé dotahovat náskok sou­peře, který mě trošku zklamal. Orlová působila velice sebevě­domým dojmem, ale čekal jsem od ní lepší výkon. Přesto jsme se na remízu hodně nadřeli,“ kon­statoval kobeřický vedoucí Mar­tin Halfar (zdroj Region Opavsko).

 

Branky: 40. J. Oberherr, 62. Robin Wirth, 83. Žmolík – 10. Urban, 50. Lisický, 70, Cigánek

 

Sestava Kobeřic: Ziegl – Schreier, Robin Wirth, Buchta, Gorčakovský – P. Stuchlík, René Wirth (28. A. Oberherr), Žmolík, R. Stuchlík (67. Čujek) – J. Oberherr, Kryštof. Trenér: Tomáš Kamrád. 

Výsledky krajského přeboru

Kobeřice – Slavia Orlová 3:3 (1:1)

Bohumín – Vendryně 1:3 (1:3)

Kravaře – Vítkov 1:1 (1:1)

Frenštát p. R. – Pustá Polom 1:1 (1:0)

Polanka – Český Těšín 1:2 (1:0)

Šenov – Háj ve Slezsku 8:1 (4:0)

Břidličná – Markvartovice 1:2 (0:2)

Heřmanice – Dětmarovice 3:2 (1:1)

Leave us a reply