No image

V neděli 23.10.2016 se uskutečnil jubilejní veřejný závod „Kobeřický půlmaraton“, který Kobeřice uspořádaly již podvacáté. Počasí závodu přálo, takže podmínky pro „start“ byly ideální. Běžci se mohli u prezence hlásit do těchto kategorií:

  • A: muži do 39 let
  • B: muži do 49 let
  • C: muži do 59 let
  • D: muži do 69 let
  • E: muži nad 70 let
  • F: ženy do 35 let
  • G: ženy nad 35 let

Nejsilnější kategorií byla skupina A, do které se přihlásilo 24 běžců. Celkový počet přihlášených byl 91, 3 účastníci závod vzdali a nedoběhli do cíle nebo nakonec ani neodstartovali.

Vítězem kategorie A se stal Matvyichuk Oleksander s konečným časem 1:09:42,  druhé místo obsadil Roman Hurtík a na třetím místě doběhl Antczak Robert.

Kategorie B byla poměrně vyrovnaná. Na prvním místě se umístil Starodubcev Viktor s časem 1:14:33, pro druhou příčku si doběhl Babjak Orest a na třetím místě skončil Wróbel Tomasz.

V kategorii C doběhl jako první Dan Šindelek s časem 1:22:49, na druhém místě doběhl Petr Škrabánek a na třetím místě pak Rosťa Kolich. V kategorii D první místo obsadil Jan Denca s časem 1:29:38, druhý doběhl Karel Kravčík a třetí pak Wybraniec Andrzey. Nejstarší mužská kategorie E byla nejúspěšnější pro Ivana Šormu, který zvítězil s časem 1:52:47, na druhém místě doběhl Václav Šůcha a třetí pak Václav Procházka.

Ženy soutěžily ve dvou kategoriích, kategorii E ovládla Adéla Esentierová, která zaběhla čas 1:33:22, na druhém místě se umístila Ivana Zbořilová a na třetí příčce pak Magdalena Drastchová.

V kategorii G zaběhla nejlepší čas Tereza Návratová Šádková, a to 1:34:53, na druhém místě se umístila Iva Pachtová a na třetím místě Ivana Králová.

AO Kobeřice v závodu zastoupili např. Jašek Roman, Stanislav Halfar, Jan Urbiš nebo Eliška Kubná.

Vedení TJ Sokol Kobeřice děkuje všem zúčastněným za reprezentaci a zároveň obrovský dík patří všem, kteří se do závodu zapojili po organizační stránce, zejména pak volejbalovému oddílu, který zapisoval prezenci, konečné časy běžců a zároveň se i s ostatními pořadateli postaral o občerstvení běžců během závodu.

Další podobná akce se chystá na jaře roku 2017. Doufáme, že bude stejně úspěšná jako tato! Již teď se těšíme!!!

Sdílej

Leave us a reply