Mladší žáci i v jarní části sezóny pokračovali ve velice dobrých výkonech, když prohráli pouze 2 zápasy a umístili se na konečném 2. místě za suverénním Rýmařovem. Především je třeba pochválit za pomoc starším žákům, kteří v sezóně prošli velkou obměnou kádru.

Starší žáci skončili na pěkném 4. místě tabulky. Mužstvo opustí pouze 3 žáci, takže je příslib, že se ještě budou zlepšovat. Poslední tečkou byl závěrečný turnaj v Oldřišově, kdy suverénně vyhráli všechny zápasy a obsadili první příčku. Postupně porazili Kravaře 3:0, Oldřišov A 6:0, Vřesinu 3:0, Velké Hoštice 4:0 a Oldřišov B 5:3. Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen náš Štěpán Stříbný.

                                                                                             Tomáš Stříbný, trenér

Pro dorost TJ Sokol Kobeřice byla sezóna 2016/17 velice úspěšná. Po suverénním podzimu, kdy neztratili ani bod, přišlo jaro a v něm 13 odehraných zápasů s bilancí 10 vítězství a 3 porážek při skóre 42:23 a 30 bodů. Při součtu s podzimem je celková bilance 23 vítězství a 3 porážky při skóre 94:40 a 69 bodů, což znamenalo 1. místo v soutěži se 6 bodovým náskokem nad Fulnekem. Nejlepším střelcem jara se stal Tomáš Bolacký, který vstřelil 8 branek. Nejlepším nahrávačem jara se stali Bolacký a Martin Stříbný, kteří shodně zaznamenali 8 asistencí. Nejlepším střelcem celé sezóny byl Tonda Kubný, který vstřelil 23 branek. S dorosteneckou kategorií se rozloučili: Radim Stuchlík, Jan Jamnický a Filip Ohřál. Za realizační tým bych chtěl klukům poděkovat za vzornou reprezentaci naší TJ.

                                                                                                          Zdeněk Jurček, trenér

A mužstvo vstupovalo do jarních bojů z předposlední pozice s jasným cílem udržet příslušnost ke Krajskému přeboru i pro příští sezónu. Po dlouhé a náročné zimní přípravě, jejímž vrcholem bylo kondiční soustředění v Žimrovicích, jsme vstoupili do soutěže porážkou 0:3 v Českém Těšíně. Poté však přišla série sedmi utkání, ze kterých naše mužstvo 5x zvítězilo, získalo 15 bodů a posunulo se dokonce na průběžnou 10 pozici. Při těchto vítězných utkáních jsme porazili např. tehdy druhé Heřmanice, dále Bílovec, Vendryni, Polanku a v derby utkání Háj ve Slezsku. Od tohoto utkání se nám však přestalo dařit a ze zbylých šesti střetnutí jsme již nezískali ani bod, což nás postupně odsunulo na poslední místo tabulky. Bohužel tato utkání jsme sehráli s přímými konkurenty v boji o sestup, takže v konečném zúčtování byla klíčová. Nutno podotknout, že tuto část sezony jsme dohrávali ve velmi okleštěné sestavě vlivem nejrůznějších absencí, ale na to se již historie neptá a po třech letech v Krajském přeboru sestupujeme zpět do 1. A třídy. Je to jistě velká škoda, neboť šlo o velice kvalitní soutěž. V 1. A třídě nás čeká spousta derby utkání. První z nich sehrajeme na odpust v sobotu 12.8., kdy hostíme od 16 hod. celek Oldřišova. Věříme, že i po sestupu nám naši fanoušci zachovají přízeň. Za jejich podporu v celé sezóně jim touto cestou děkujeme.

                                                                                  Petr Stuchlík, hráč A mužstva

 

V sobotu 24.6. se na hřišti TJ uskutečnilo setkání našich fotbalistů s přáteli z družebních Kobeřich u Brna. Tato družba trvá již téměř 40 let. Za přítomnosti zástupců obce v čele s panem starostou a předsedou TJ Sokol došlo k přivítání, předání drobných dárečků a k sehrání přátelského utkání, ve kterém nešlo o výsledek, ale především o radost ze hry. Po utkání následoval společný oběd, prohlídka obce a společné posezení v areálu TJ Sokol.

Sdílet

Další příspěvky

Leave us a reply