No image

Zhodnocení Sportovní slavnosti 2019

Sportovní slavnost se v letošním roce konala v termínu 12. – 14.7. 2019. Předpovědi počasí na tento víkend nebyly zrovna příznivé, tak jsme neskutečně vděčni, že „vydrželo“ a během celého víkendu neohrozilo chod slavností.

Slavnosti odstartovaly v pátek 12.7 ve 20 hodin diskotékou s Rádiem Čas a DJ Alešem Šklubalem.  Za zábavou přišlo takřka 300 návštěvníků, kteří se bavili se až do brzkých ranních hodin.

Nabitý sportovně-kulturní program nabídl sobotní den. V dopoledních hodinách se konaly turnaje v beachvolejbalu a taky v malé kopané, které se hrály až do pozdních odpoledních hodin.

Areál se kolem 19 hodiny již připravoval na vrchol letošních slavností, a to na koncert Marka Ztraceného.

Sobotní večerní program zahájila kapela Naděje, která měla připravený hodinový koncert. Ačkoliv měla kapela přijet do areálu tak, aby začala hrát po 20 hodině, nestalo se tak, z důvodu komplikací na dálnici proto nakonec odehrála jen 5 písní, aby se mohl nachystat koncert headlinera. Věříme, že se kapela k nám ještě jednou vrátí a odehraje již celý koncert.

S úderem 22 hodiny se na pódiu objevil Marek Ztracený se svou kapelou a přichystal si hodinovou hudební show, která roztančila a rozezpívala všechny přítomné. Marek dokázal navodit neuvěřitelnou atmosféru, dostal publikum do správního „varu“ a kdo čekal, že snad zazní píseň, kterou nezná, tak byl zklamán. Ztrácíš, Léto 95, Minulost, Za 100 let apod. zněly kobeřickým areálem přesně do 23 hodiny.

Asi 20 minut po koncertě se Marek vrátil zpět k pódiu a fanoušci se s ním mohli vyfotit, nebo jim Marek dal svůj autogram.

Nutno konstatovat, že ačkoliv koncert z hlediska návštěvnosti nebyl vyprodaný, fanoušci odcházeli spokojeni a naplnění pozitivní energií, za což jsme velice vděčni.

Celou akci dostal do úspěšného konce DJ Kravchuk, který svými hity bavil návštěvníky až do 3 hodiny ranní.

 

Nedělní den se nesl v podobném duchu, jako ten sobotní. Neděle je den, kdy na hřiště zavítají rodiny s dětmi, pro pány je k vidění atraktivní fotbalové utkání a letos jsme si připravili pro diváky i něco navíc.

Dopoledne se opět konal fotbalový turnaj, tentokrát dorostu, v 10 hodin proběhla slavnostní mše svatá, která byla obětována za živé a zemřelé sportovce z Kobeřic a zároveň se odehrály fotbalové turnaje žáků proti rodičům a také „starých gard“.

Hlavní fotbalové utkání proběhlo mezi SFC Opava „B“ a FC Hlučínem. V poločase na diváky čekala ukázka bojového umění Musado, kterého se zhostila AČR, konkrétně vojáci z Lipníku nad Bečvou. Tato cca 15 minutová ukázka přilákala na fotbalovou plochu malé i velké zvědavce a sklidila veliký úspěch.

Po fotbalovém utkání byl pro diváky opět připravený program a to vystoupení známého českého imitátora, pana Petra Jablonského, který si připravil půlhodinovou show plnou hlasů známých politiků, herců a zpěváků. Bavili se všichni přítomní a po skončení show byla opět možnost se s panem Jablonským vyfotit nebo od něj získat autogram.

Hned po vystoupení došlo již k tradičnímu losování věcné tomboly, kdy v letošním roce byl hlavní výhrou dárkový voucher u CK Exim Tours v hodnotě 10.000 Kč.

Po ukončeném slosování se již připravovala na pódium mladá kapela Lucky Jane, jejž někteří členové pocházejí přímo z Kobeřic. Bohužel kvůli technickým problémům, které vznikly už při zvukové zkoušce a pokračovaly i během koncertu, nemohla kapela odehrát celý koncert, ale asi jen 4 písně.

Tohle mrzelo nejen nás, jako pořadatele, ale hlavně kapelu, která se na koncert těšila. Jsou věci, které se připravit umíte, ale tohle není zrovna případ zvukové techniky. Doufáme, že si kapela bude ještě chtít v budoucnu někdy hraní zopakovat a ukázat tak, co umí.

Ne vždy se všechno vydaří podle našich představ. Ne vždy vyjde počasí takové, jaké bychom si představovali a ne vždy přijde tolik lidí, kolik bychom si přáli. Každý rok je jiný a přesto ta práce, která za tím je, je stále stejná a v mnoha ohledech čím dál náročnější.

Pryč jsou doby, kdy v okolí nebylo o prázdninových víkendech kam „zajít“. Žijeme v době, která nabízí spoustu možností a lidé si můžou vybírat, kam si za kulturou zajdou nebo jestli vůbec někam půjdou.

Ukazuje se, že dělat akci v takovém nastavení, jako ji děláme my, je pomalu nemožné. Pořádat 3 denní slavnost na vlastní pěst, bez velkých sponzorů a s týmem, který za organizaci nic nedostane, bude už za pár let minulostí.

Přesto věříme, že se najdou lidi, kteří přijdou podpořit naši práci, kteří vás pochválí, když se něco povede, protože kritiků a těch, kteří vidí jen chyby je hodně.

 

Děkujeme všem, kteří nám s organizací slavnosti pomohli, děkujeme obci za zázemí a pomoc zejména při úklidu areálu a děkujeme všem sponzorům, kteří přispěli do naší věcné tomboly.

 

Další ročník slavnosti je ještě daleko, ale pro organizátory začíná další práce na jeho koncepci, programu a všemu, co k tomu patří.

Věříme, že si k nám po roce opět najdete cestu a přijdete se bavit se svými dětmi, známými nebo rodiči.

 

Přejeme všem krásný zbytek léta 🙂

Mgr. Marie Buchtová

kulturní referent TJ Sokol Kobeřice

 

Sdílet

Leave us a reply