TJ Sokol Kobeřice – TJ Háj ve Slezsku     2:2   (1:2) 
 
Hned druhé podzimní kolo krajského přeboru nabídlo atraktivní regionální derby mezi fotbalisty Kobeřic a Háje ve Slezsku. Nedělní zápas rozhodně nezklamal, když si oba soupeři nic nedarovali a od kopaček se pořádně jiskřilo. Začátek utkání patřil spíše hostům, jenže pokusy Eršila a Lampy velkou díru do světa neudělaly. Zákonitě tedy udeřilo na opačné straně. Kubný vypálil z dobrých pětadvaceti metrů, balon zaplaval ve vzduchu a nečekaně se zabrzdil až v síti – 1:0. Odpověď Háje však byla velice rázná. Po centru Lampy si sběhl mezi domácí stopery Eršil a nekompromisně vyrovnal na 1:1. Kobeřice poté litovaly neproměněného nájezdu Oberherra, který si vylámal zuby na brankáři Bartošovi. Skóre se znovu měnilo ve 33. minutě. Žurek šikovně sklepl míč Eršilovi, jehož jedovku gólman Štencel nezachytil a Uvíra přispěchal s pohotovou dorážkou – 1:2.

Po přestávce se ovšem hosté z trávníku nepochopitelně vytratili, když kromě rány  zpoza šestnáctky nic kloudného nevymysleli. Kobeřice působily mnohem nebezpečnějším dojmem, jenže příležitosti Robina Wirtha anebo Kubného se do průběžného stavu nepromítly. Domácí si spravili náladu v 81. minutě. Stuchlíkův centr z pravé strany ještě Rother v nadějné pozici netrefil, ale Stříbný už doklepl balon do sítě – 2:2.

„Na můj vkus to bylo až moc tvrdé derby, když nám hned na začátku Anděl zranil René Wirtha, který odjel do nemocnice s podezřením na zlomeninu. V zápase jsme se sice ujali vedení, jenže pak jsme dělali hloupé chyby a soupeř otočil skóre. Po přestávce už jsme měli navrch a zaslouženě jsme vyrovnali,“ uvedl kobeřický stratég Dušan Christoph. Hájecký vedoucí Kamil Matěj hodnotil utkání podobnými slovy. „První poločas byl z naší strany docela v pořádku, ale ve druhé půli jsme úplně zbytečně faulovali a koledovali jsme si o vyrovnání. Prostě jsme totálně propadli. Remíza je asi spravedlivá,“ dodal Matěj (zdroj Region Opavsko).

Zranění René Wirtha naštěstí není vážné, má jen silně pohmožděnou holeň. Přejeme brzké zotavení!

Branky: 19. Kubný Antonín, 81. Stříbný Martin – 20. Eršil Zdeněk, 33. Uvíra Petr
 
Rozhodčí: Šabacký Filip – Ochodek Jiří, Wawrzyk Jiří 
 
Diváků: 252
 
Sestava Kobeřic: Štencel – Ševior (72. Hartmann), Buchta, Kašný Petr, Wirth René (3. Kollek), Kryštof (68. Rother), Kubný A., Wirth Robin (K), Stuchlík P. (86. Švančar), Šimeček, Oberherr J. (46. Stříbný)

Sdílet

Leave us a reply