Spolek SK Brušperk – TJ Sokol Kobeřice      5:1   (3:0) 

Fotbalisté Kobeřic v minulém týdnu ve středečním vloženém kole konečně zlomili sérii remíza a dalšího plnohodnotného bodového zisku chtěli dosáhnout v Brušperku. Domácí ovšem disponují velmi kvalitním kádrem a na rozdíl od hostů ukázali obdivuhodnou produktivitu. V úvodní půlhodince zářil Bartoš, který se prosadil hned ve 2. minutě, když otřel svou střelu o clonícího Robina Wirtha – 1:0. Podruhé měl domácí Bartoš pořádnou porci štěstí ve 28. minutě, protože se k němu odrazil míč a gólman Štencel opět neměl nárok – 2:0. Tři minuty před přestávkou trefil balon parádně placírkou Polášek a do kabin se odcházelo za zdánlivě rozhodnutého stavu 3:0.

Kobeřice ale neházely flintu do žita. Velké nebezpečí znamenaly především přímé kopy Kašného a hlavičky Martina Stříbného, které ovšem postrádaly přesnost. Mířidla následně neseřídil ani Kubný, takže s úspěchem se potkala až dorážka Buchty po jedovaté ráně Kašného – 3:1. Bodové naděje hostů definitivně uťala fantastická bomba Váni, který ze skoro čtyřiceti metrů vymetl šibenici – 4:1. Poslední direkt pak Kobeřicím uštědřil Bogdan, když po zaváhání Robina Wirtha při sólovém nájezdu chytře přehodil Štencela – 5:1.

„Utkání se mi velmi těžce hodnotí. Výsledek sice vypadá jednoznačně, ale vůbec jsme nehráli špatně. Umělecký dojem ovšem zápasy nerozhoduje. Soupeř potrestal téměř všechny naše chyby, my jsme naopak na začátku druhé půle zahodili pět tutovek. Kdybychom byli v koncovce důslednější, tak jsme to ještě mohli otočit,“ povzdechl si kobeřický stratég Dušan Christoph (zdroj Region Opavsko).

 

Branky: 2., 28. Bartoš Libor, 42. Polášek Radek, 75. Váňa Martin, 87. Bogdan Jakub – 54. Buchta Jan

Rozhodčí: Janeček Jan – Jurček Ondřej, Vidlička Daniel. Delegát: Kubánek Ladislav. 

Diváků: 150
Sestava Kobeřic: Štencel – Hartmann P. (58. Kollek), Wirth Robin (K), Buchta, Wirth René, Láník (70. Švančar), Kryštof (80. Stříbný Š.), Kubný A. (77. Schlischka M.), Kašný, Ševior, Rother  (46. Stříbný M.)

Sdílet

Leave us a reply