Sobota 11.7.2020 Štěpánkovice

 

SK Moravan Oldřišov – TJ Sokol Kobeřice    1:4  (0:2)

 

Branky Kobeřic: Kubný, Oberherr J., Rother, Ševior

Sestava Kobeřic: Štencel – Stuchlík (Oberherr A.), Buchta, Ševior, Wirth René, Rother (Schlischka), Kubný, Král, Wirth Robin, Oberherr Jan, Šimeček (Stříbný)

Finálovému utkání nepřálo počasí. Ještě den předem panovalo úmorné vedro, kdy teploty dosahovaly k 30°C, ale v onu finálovou sobotu spadla teplota téměř o 20°C a především celý den vydatně pršelo. Těžký terén se výrazně podílel na kvalitě utkání, kdy v některých místech stály kaluže vody a míč se zde zastavoval. I přesto se finále odehrálo a pro naše kluky dopadlo výborně, neboť svého rivala porazili 4:1.

V prvním poločase měli sice míč více pod kontrolou hráči Oldřišova, ale naši borci o to více hrozili z brejků a standartních situací a hosty, až na jednu výjimku, do brankových příležitostí nepouštěli. Jednu ze standartních situací proměnil Tonda Kubný a vedli jsme 1:0. Druhou branku přidal po centru Rothera Oberherr Jan a ještě jednu velkou příležitost zahodil Adam Šimeček, a tak se šlo do šaten za stavu 2:0 pro Kobeřice.

Ve druhém dějství již měli navrch naši borci. Přidali Rotherem třetí branku a v pohodě si hlídali třígólové vedení. Nic na tom nezměnila ani branka oldřišovského Fuska. V závěru si ještě vítězství pojistily Kobeřice brankou Ševiora, kterému předtím rozhodčí neuznali gól kvůli ofsajdu. A tak historicky prvním vítězem Prajzského poháru se stali hráči TJ Sokol Kobeřice, k čemuž velmi gratulujeme!

Celý turnaj měl také charitativní myšlenku a to vybrat prostředky pro nemocného Adama Václavíka ze Štěpánkovic. Konečná vybraná částka činila přes 53 tisíc Kč, což Adamovi jistě přilepší v jeho nelehké životní situaci. Do sbírky se zapojil také TJ Sokol Kobeřice a kabina A mužstva, kteří společně přispěli částkou 11 tisíc Kč.

 

Sdílet