No image

O víkendu startuje nová fotbalová sezóna

O nadcházejícím víkendu startuje nový soutěžní ročník SATUM krajského přeboru mužů. Oproti minulé sezóně došlo k velké obměně startujících týmů. Postupivší do divize, Krnov, Břidličnou a Hlubinu, nahradily Bolatice, Vřesina a Řepiště. Z divize sestoupily Heřmanice, nově přibyl také Dolní Benešov a Vratimov. Poslední dvě jmenovaná mužstva ještě v loňské sezóně kopala 3. ligu. Dolní Benešov se však po polovině sezóny odhlásil, Vratimov po konci soutěže přenechal licenci na 3. ligu Vítkovicím. Vzhledem k tomu, že se v soutěži potkáme s Bolaticemi, Benešovem, Oldřišovem, Pustou Polomí a Hájem, nás čeká zajímavá konfrontace v rámci okresu Opava, což bude jistě zajímavé hlavně pro fanoušky! Přeci jenom derby s Bolaticemi nebo s Dolním Benešovem či Oldřišovem budou mít patřičné „grády“!

Našim úvodním soupeřem je nováček z Vratimova. Utkání se odehraje v sobotu 6. srpna od 17 hod. na hřišti soupeře. Odjez autobusu bude v 15 hod. od hřiště. Naši borci po minulé úspěšné sezóně, kdy skončili na konečném solidním 5. místě, budou chtít jistě na tuto povedenou sezónu navázat. Kádr se prakticky nezměnil. Skončil pouze Jan Král, který se vrátil do Slavkova. Touto cestou bychom mu za jeho služby rádi poděkovali a popřáli mu hodně štěstí a zdraví v další kariéře.

Novými tvářemi jsou pak navrátilci z Opavy Štěpán Stříbný a Alan Sotorník, který bude ještě vypomáhat dorostu, a navrátilec z dorostu  Baníku Lukáš Kolek. Všem novým hráčům, ale i těm stávajícím, přejeme hodně úspěchů a pevné zdraví v nadcházejícím ročníku. Zraněnému Martinovi Stříbnému přejeme co nejrychlejší zotavení po poranění kolene a brzký návrat na trávník.

První domácí utkání odehrají naši hráči příští sobotu 13. srpna od 17 hod. proti Dolní Datyni. Termín utkání je přesunut z neděle vlivem Odpustu, který se příští víkend uskuteční na našem hřišti.

Na závěr dovolte popřát všem fanouškům krásnou podívanou v nadcházející sezóně, aby měli co nejvíce příležitostí si užít kobeřický fotbal a zažívat co nevíce vítězných utkání! Našim hráčům pak přejeme pevné zdraví, štěstí a úspěch v nadcházející fotbalové sezóně!

Aktuální soupiska A mužstva

Brankáři: Štencel Petr, Hartmann Oliver

Obránci: Kolek Filip, Schlischka Martin, Večerek Ondřej, Ševior Pavel, Buchta Jan, Wirth René, Kolek Lukáš, Sotorník Alan, Bielák Theodor

Záložníci: Rother Filip, Kryštof Zdeněk, Stuchlík Petr, Stříbný Štěpán, Kubný Antonín, Kašný Petr, Breksa Tobias, Wirth Robin

Útočníci: Šimeček Adam, Kraut Dominik, Stříbný Martin, Stuchlík Ondřej

Trenér: Christoph Dušan, vedoucí: Čujek Jan

Sdílet