No image

Kobeřice na úvod prohrály ve Vratimově

Sobota 6.8.2022

FC Vratimov – A muži  2:1 (2:1)

Úvodní utkání nové sezóny zavedl los naše fotbalisty na půdu nováčka z Vratimova, který ještě v loňské sezóně hrál MSFL, tedy 3. nejvyšší soutěž. V současném kádru figuruje i několik fotbalistů, kteří ještě na jaře hráli 3. ligu, proto se jednalo o velmi kvalitního protivníka.

 

V prvním poločase se hrál velmi svižný a pohledný fotbal s šancemi na obou stranách. Hned v úvodu zahodil tutovku domácí hráč, o chvíli později se prezentoval nebezpečnou střelou náš Tonda Kubný. Naši hráči byli lepší v mezihře, drželi balon a pouštěli se do nebezpečných kontrů. Domácí naopak těžili z nakopávaných míčů za obranu, které dělaly našim zadákům velké problémy. Velký rozruch přinesl závěr prvního poločasu, kdy nejprve Kobeřice přežily velmi sporně nařízený pokutový kop, kdy perfektním zákrokem podržel své mužstvo kapitán Štencel. O chvíli později jsme se již radovali z vedení, kdy se krásnou střelou k tyči trefil Tonda Kubný. Bohužel naše vedení mělo jen krátkého trvání. Nejprve se trefil po chybě naší obrany domácí Wojatschke, o další minutu později šli domácí do vedení. Všemu ale předcházel evidentní faul na našeho hráče, rozhodčí však nechal pokračovat ve hře a sníženou koncetraci našich bránicích hráčů potrestal domácí Smilowski proměněným nájezdem.

 

Ve druhém poločase se již mnoho zajímavých momentů neudálo. Domácí nepouštěli hosty příliš do hry, která byla kouskovaná. Naši hráči se prakticky nedostávali do brankových příležitostí. Naopak domácí mohli své vedení navýšit, ale pro ofsajd jim nebyl uznán gól na 3:1. V 86. min. se navíc nechal vyloučit Pavel Ševior, a tak místo závěrečné snahy o vrovnání si domácí závěr pohlídali a připsali si první body do tabulky KP. Naši kluci si budou moci spravit chuť již tuto sobotu v domácím utkání proti Dolní Datyni.

Branky:  41. Wojatschke Vojtěch, 42. Smilowski Vojtěch – 39. Kubný Antonín

Diváci: 100

Rozhodčí: Vojkovský Michael – Čuba Daniel, Mitura Michal. Delegát: Kubánek Ladislav.

Sestava: Štencel –  Kollek L., Ševior, Večerek, Wirth René, Stříbný Š., Kašný, Wirth Robin (70. Schlischka M.), Kubný, Rother (60. Šimeček), Stuchlík O.

Trenér – Dušan Christoph

Sdílet