No image

     Na programu krajského přeboru bylo druhé jarní kolo. Šlágrem bylo bezesporu utkání Pusté Polomi s celkem Slavie Orlová. Po bezbrankovém poločase skončilo utkání vítězstvím domácích. Další zajímavý duel se hrál v Dětmarovicích, které hostily Háj ve Slezsku. A opět rozhodlo domácí prostředí. O vítězství hostujících mužstev se postaraly dva celky. Vítkov sebral tři body Markvartovicím a plně bodovali také naši fotbalisté na hřišti v Heřmanicích. Po bezbrankovém poločase se zrodilo naše vítězství, když branky padly z kopaček Žmolíka, Kryštofa a Šimečka.

Heřmanice – Kobeřice „A“ 0:3 (0:0)

     Naši hráči posledně smolně přenechali dva body Polance, takže si proti Heřmanicím chtě­li spravit náladu. Klub z Ostravy ovšem v zimní pauze vydatně posiloval, když angažoval několik nových hráčských akvizic. Sobotní střetnutí však ovládli fotbalisté našeho “A“ mužstva, a to díky báječné koncovce.

     Naši hráči naznačili své možnosti již v prvním poločase. Fanoušky nejprve navnadila dalekonosná rána Robina Wirtha, kterou zne­škodnil gólman Andrejko. Brankář s druholigový­mi zkušenostmi si pak poradil rovněž se sólovým nájezdem rychlonohého Šimečka. Ze šancí našeho celku lze zmínit ještě centr Kryštofa, po němž se marně natahoval úplně volný René Wirth. Heřmanice na sebe upozornily pouze při střele Manteye, ale ghan­ský záložník rozvlnil jen boční síť. Kobeřice tvrdi­ly muziku i po přestávce. Volej Robina Wirtha sice zaplul vysoko nad břevno, přesto si hráči Kobeřic nezoufa­li. Na časomíře zrovna naskočila 72. minuta, když Šimeček předal po samostatném úniku balon Žmolíkovi a náš špílmachr pálil přesně do protipohybu překvapeného Andrejka – 0:1. Mužstvu Kobeřic  narostla křídla a za dalších šest minut definitivně pohřbila mužstvo z Ostravy. Po faulu na Hartmanna kopal Žmolík standartku od pravé postranní lajny, na zadní tyči se vyšrouboval do vzdu­chu Kryštof a rázem to bylo 0:2. Poslední hřebíček do domácí rakve potom zatloukl Šimeček, který zblízka uklidil míč do sítě po ideálním pasu Hart­manna – 0:3.

 

     „Mančaft tentokrát šlapal na jedničku. Kluci hráli vzadu výborně, takže jsme Heřmanice skoro k ničemu nepustili. Soupeře jsme překvapili tím, že jsme nebyli zalezlí vza­du, ale aktivně jsme ho napadali. Větši­nu akcí jsme tahali po křídlech, když jsme dlouho zápasili se špatnou finální fází. Rozhodli jsme až v závěru. Domá­cí se pak dostali do křeče a možná odešli také fyzicky,“ poznamenal vedoucí Ko­beřic Martin Halfar. (zdroj Region Opavsko).

 

Sestava našeho mužstva: Ziegl-J. Oberherr, Buchta( 46. Gorčakovský), D. Janík, Schreier (78. Jašek)- Hartmann, René Wirth, Žmolík (87. Kubný), Robin Wirth, Kryštof- Šimeček

(85. R. Stuchlík). Trenér: Tomáš Kamrád.

Přehled výsledků krajského přeboru

 

Heřmanice – Kobeřice 0:3 (0:0)

Frenštát p. R. – Kravaře 2:0 (1:0)

Polanka – Šenov 1:1 (1:1)

Pustá Polom – Slavia Orlová 2:0 (0:0)

Markvartovice – Vítkov 2:3 (1:1)

Břidličná – Vendryně 3:1 (1:0)

Český Těšín – Bohumín 1:1 (1:0)

Dětmarovice – Háj ve Slezsku 3:1 (1:0)

Leave us a reply