No image

Břidličná – Kobeřice „A“ 3:1 ( 3:0)

Obě mužstva si v minulém kole hodně zavařila, protože Břidličná překvapivě zkolabovala v Kravařích a Kobeřice dokonce doma přenechaly všechny body Frenštátu pod Radhoštěm. Sobotní zápas se tak proměnil v ryzí bitvu o udržení. Naši bohužel neuhlídali ghanského snajpra Darkeha, který zaznamenal čistý hattrick.

Na terénu, který byl za hranou regulérnosti a kde téměř všude stála voda, se začalo hodně zostra. Hned ve 2. minutě naservíroval po chybě kobeřické obrany Patrik Gyórgy míč na zlatém podnose Darkehovi, který ho šikovně vměstnal pod břevno – 1:0. Kobeřice bez vykartovaného gólmana Ziegla a trojice opor Buchty, Schreiera a Žmolíka poprvé zazlobily až ve 27. minutě, ale pokus Šimečka velkou paseku nenadělal. Břidličná si počínala mnohem efektivněji, a to hlavně díky nejlepšímu kanonýrovi soutěže Darkehovi. Forvard původem z Ghany byl nejprve hloupě faulován ve vápně brankářem Stoklasou a sám nařízenou penaltu proměnil – 2:0. O pár vteřin později Darkeh obešel Davida Janíka a zvýšil již na 3:0, čímž zkompletoval hattrick. Kobeřice se snažily okamžitě odpovědět, jenže Jakub Janík zamířil kousek vedle. Po přestávce o sobě dával vědět hlavně neudržitelný Darkeh, když dokonce v jednom případě rozezvonil břevno. Poslední slovo si však v sobotním duelu vzali naši hráči. Adam Oberherr načechral roh přímo na hlavu Reného Wirtha, který s přispěním tyče připravil gólmana Zifčáka o čisté konto – 3:1.

„Byl to hodně bojovný zápas na neregulérním terénu. Až po kotníky tam stála voda, takže balon se často zastavoval a vůbec se neodrážel. Břidličná chtěla za každou cenu hrát, my jsme z toho byli docela nesví. Navíc jsme znovu udělali velké chyby, které domácí bez milosti potrestali. Po první půli bylo hotovo,“ poznamenal kobeřický vedoucí Martin Halfar (zdroj Region Opavsko).

Branky: 2., 40. z pen. a 41. Darkeh – 87. René Wirth.

Sestava Kobeřic: Stoklasa – J. Oberherr, Gorčakovský, D. Janík, J. Janík – Hartmann (80. Kubný), René Wirth, Robin Wirth, T. Jašek – Kryštof (88. A. Oberherr), Šimeček (66. L. Ja-šek). Trenér: Tomáš Kamrád

Přehled výsledků krajského přeboru

Břidličná – Kobeřice 3:1 (3:0)

Kravaře – Vendryně 4:1 (1:0)

Frenštát p. R. – Šenov 1:3 (1:0)

Polanka – Háj ve Slezsku 0:1 (0:0)

Pustá Polom – Markvartovice 4:2 (2:1)

Heřmanice – Bohumín 2:0 (0:0)

Český Těšín – Slavia Orlová 0:0

Dětmarovice – Vítkov 0:0

Leave us a reply